Липсата на банков клон и пречиствателна станция спъват интереса на

...
Липсата на банков клон и пречиствателна станция спъват интереса на
Коментари Харесай

​Липсата на банков клон и пречиствателна станция спъват туризма в Ахтопол

Липсата на банков клон и пречиствателна станция спъват интереса на туристите към Ахтопол. Кметът на града Станислав Димитров регистрира в края на летния сезон аргументите за неналичието на повече туристи. Според него, решаването на двата казуса е решаващо за икономическото развиване на региона

За втора година без банкови услуги през зимния сезон остават повече от 1000 поданици на Ахтопол, както и на прилежащите села Синеморец, Резово и Варварa. Голяма част от тях са пенсионери. Местните хора и бизнесът недоумяват по какъв начин това е позволено. За всяка финансова интервенция би трябвало да се върви до Царево.
Елена Стоянова: Човек би трябвало първо да загуби от времето си, да си обезпечи превоз и би трябвало да се съобрази естествено с работното време на банката, естествено, което е през работно време, естествено. И за работещите в града с цел да отидат да употребяват услугите на банката, това значи загуба на работно време.Георги Николов: Бизнесът не може да се ръководи, парите и да ги вкарва в банка, без значение защо става въпрос.
Разговорите не престават, само че банковите институции нямат интерес да отварят клон в малко населено място, изяснява кметът Станислав Димитров.

На километър южно от Ахтопол във водите на залива Св. Яни се вижда другата болежка на града - неналичието на пречиствателна станция. А оттова минава туристически маршрут. Районът е част от парк " Странджа " и зона от " Натура 2000 ".
Владимир Димитров - ръководител на съдружие " Зелена Странджа ": Миризмата е ужасна и когато през интензивният сезон градът е цялостен с туристи, дебитът на тръбата е много по-голям, с изключение на миризмата, водота в морето също е оцветена в оранжево-жълти-кафеви нюанси.
Бетоновия колектор е с дебит към 70 литра в секунда. Теченията разнасят отпадните води към река Велека и по този начин е от близо 40 години. Екоинспекцията в Бургас непрекъснато постанова наказания, само че това с нищо не трансформира обстановката. Проектът за воден цикъл на града е замразен.
Станислав Димитров - кмет на гр. Ахтопол: През 2016 след питане от община Царево стана ясно, че в Ахтопол няма по какъв начин да бъде построено пречиствателно оборудване и построен подобен воден цикъл.
Защо?
Станислав Димитров - кмет на гр. Ахтопол: Ахтопол попада под 2000 поданици растеж население и заради тази причина.
При състояние, че има направен план за пречиствателно оборудване, в този момент кметът а Ахтопол се надява страната да подкрепи построяването му. Надежда дава и обещанието на екоминистерството, което се ангажира да финансира планове в дребните черноморски общини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР