Липса на законов текст стана причина прокуратурата да разследва склоняване

...
Липса на законов текст стана причина прокуратурата да разследва склоняване
Коментари Харесай

Продължава разследването на причините за смъртта на детето от Кардам

Липса на законов текст стана причина прокуратурата да проверява склоняване към самоубийство в тази ситуация с умрялото 9 годишно дете от Кардам, като по първични данни това не е версия, по която се работи. Продължава да е тежко положението на 11-годишната сестра на умрялото момченце. Тя е в интензивното поделение на университетската болница " Св. Марина " във Варна.

За потребностите на досъдебното произвеждане занапред ще се вършат спомагателни разбори, които да оказват помощ на прокуратурата да проверява този драматичен случай, защото токсикологичният разбор не удостовери хранително отравяне в този момент е назначена съдебно-химическа експертиза на наличие от стомаха на умрялото момченце. Пробата е взета още при аутопсията на детето и ще бъде изпратена във ВМА в София.

Лекарите от болница " Св. Марина " не престават да се борят за живота на 11-годишното момиченце от Кардам.
Проф. Виолета Йотова, УМБАЛ " Св. Марина ": За дребната госпожица, която е на 7 години, нещата се усъвършенстват стремително. А огромното момиченце, което е на 11 години, е към момента в същото положение, не отчитаме усъвършенстване, само че за благополучие няма и утежняване. Продължават всички лечебни мероприятия, които са ориентирани към сърдечния статус, който е най-тревожен.
Другите 3 деца в фамилията са в положително положение. Те са настанени в детското поделение на добричката многопрофилна болница по предписание на прокуратурата в Генерал Тошево, а не по здравно наставление.
Д-р Йови Йовев, шеф на Детското отделени към МБАЛ - Добрич: Децата са без признаци на заболяване сега. Добре са. Провеждат се цялостни проучвания, по този начин както на детето, което беше в най-тежко положение.
Майката описа, че се грижи сама за децата си, само че те са гледани добре. Според нея гибелта на сина ѝ се дължи на лекарска неточност и, в случай че момченцето е било откарано в болничното заведение още при първото посещаване на лекарския екип, изходът щеше да е различен.
Росица Маринова: Лекарят, който пристигна, акушер-гинекологът, аз му предложих да вземе децата и да ги закара в Добрич, той сподели, че няма смисъл да ги возим в Добрич, че ще се оправят.
От прокуратурата в Генерал Тошево обявиха, че версията, по която работят, е отравяне, защото признаците и при трите деца са били идентични.
Йорданка Чанева - началник на районна прокуратура в Генерал Тошево: Химически експертизи са назначени, съдебно-медицинска експертиза, взети са вътрешно-органни елементи, които са изпратени във ВМА в София. Ще се забавят за жалост резултатите.
Бабата на децата сподели, че те нямат достъп до медикаменти и химически препарати в дома им. Проверено е учебното заведение, в което учат 3 от децата. Сред съучениците им няма други с сходни признаци.
 Тежко остава положението на 11-годишното момиче от Кардам Тежко остава положението на 11-годишното момиче от Кардам
От прокуратурата в Генерал Тошево обявиха, че правното съображение за формиране на досъдебно произвеждане по случая с умрялото 9-годишно дете от Кард...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР