Липса на утвърдени или кандидат-приемни семейства в област Кърджали, които

...
Липса на утвърдени или кандидат-приемни семейства в област Кърджали, които
Коментари Харесай

В област Кърджали липсват приемни семейства за отглеждане на деца с увреждания

Липса на одобрени или кандидат-приемни фамилии в област Кърджали, които да отглеждат деца с увреждания или с девиантно държание, регистрира шефът на Регионалната дирекция "Социално подкрепяне " /РДСП/ в Кърджали Цветомир Хаджиев.

Той добави, че по-голямата част от приемните родители изявяват предпочитание да поставят грижи единствено за едно дете. Такива са 25 от общо 31 регистрирани фамилии.

Цветомир Христов регистрира също, че от началото на годината е подхваната мярка за протекция по отношение на 24 деца, половината от които поради неспособност на родителите им да ги отглеждат. "За интервала нямаме изведени деца, станали жертва на принуждение или в сериозна заплаха от увреждане ", сподели още шефът на РДСП.

Във връзка със случаите на спрени от учебно заведение деца в страната, поради терзание от родителите им от лишаване, Хаджиев изясни, че на територията на област Кърджали няма такива. По тематиката се работи навреме с Регионалното ръководство по обучение, както и с шефовете на учебни заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР