Липса на пожарникари в сезона на пожарите – МВР търси

...
Липса на пожарникари в сезона на пожарите – МВР търси
Коментари Харесай

Криза за пожарникари: МВР търси 250 души, които да обучи

Липса на пожарникари в сезона на пожарите – Министерство на вътрешните работи търси 250 души, които да образова. Тези свободни места са за пожарникари, водачи на профилирана техника и спасители. Основните условия са няколко.

Задължително е да сте под 40-годишна възраст, да имате приблизително обучение, да сте единствено български жител и да не сте осъждан.

Снимка: btvnovinite.bg

Службата във Велинград е измежду пожарните, в които има остра потребност от огнеборци. Там разполагат с съвременна техника, само че липсват хора, споделя началникът Методи Ушев. „ За тези три автомобила, с които разполагаме, имаме единствено един екип на дежурство”, означи той.

Във Велинград би трябвало да бъдат назначени 8 огнеборци. „ Физическата подготовка на младежите не е на доста положително ниво”, разяснява Ушев.

Бъдещите пожарникари би трябвало да имат и мощна душeвност. „ Младите хора се плашат, тъй като е рискована професия”, съобщи Стоил Бележков от пожарната във Велинград.

Именно рискът и адреналинът са предиздвикали Димитър Стоилов от ПБЗН - София да стане пожарникар. 25 години по-късно отхвърля да смени специалността си и дава съвет на бъдещите си сътрудници: „ Най-важното нещо е преди да си направил всяка една крачка, всяко едно нещо би трябвало да ти е в главата предварително”.

И в столичната пожарна споделят, че одобряват нови сътрудници на драго сърце.

„ Ще ги научим да работят в екип”, увери Цветан Миронов, пълководец на екип в ПБЗН – София.

Стартовата заплата е към 1000 лв.. Свободни позиции в „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” има и за двама водолази. Всички условия на министерството на вътрешните работи са качени на страницата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР