Липса на кворум провали днешното заседание на парламента и отложи

...
Липса на кворум провали днешното заседание на парламента и отложи
Коментари Харесай

Липса на кворум провали дебата за машинното гласуване

Липса на кворум провали днешното съвещание на Народното събрание и отсрочи разискването и гласуването на измененията в Изборния кодекс, които плануват машинното гласоподаване да отпадне за локални и парламентарни избори.
Депутатите разискват на първо чете отхвърли от машинно гласоподаване Идеята е то да отпадне за локалните избори
В пленарната зала не се записаха депутатите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които се оповестиха твърдо срещу промените. Управляващото болшинство не съумя да събере нужните 121 гласа, с цел да започва съвещанието.

Законопроектът е импортиран от ГЕРБ, „ Обединени патриоти “ и „ Воля “, а в него се планува машинно гласоподаване да се организира само в изборите за президент и Европейски парламент. Аргументите им са, че изборите с многомандатни изборни региони са доста по-сложни, а това постанова по-различни бюлетини, както и по-сложен програмен продукт.
Правната комисия одобри на първо четене машинното гласоподаване да отпадне за локалния избор Десислава Атанасова от ГЕРБ изясни, че то ще действа за президентските и евроизборите
Вносителите се базират и на отчета на ЦИК за извършените неотдавна евроизбори, съгласно който машинното гласоподаване е безпричинно скъпо.

Снимка: Ладислав Цветков

Пред Народното събрание имаше митинг против желанието за отвод от гласуването с машини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР