Липса на хора и боеприпаси, нисък боен дух, неуспехи на

...
Липса на хора и боеприпаси, нисък боен дух, неуспехи на
Коментари Харесай

“Офицерите имат план за убитите”. Украинските военни разкриха истината за ВСУ

Липса на хора и муниции, невисок военен дух, неуспехи на фронта - в това положение ВСУ попаднаха на новия главнокомандващ Александър Сирски. Не е ясно дали ще успее да промени нещо. В последна сметка проблемите са систематични и надалеч надвишават компетенциите на армейските командири. Поне по този начин считат самите украински военни.

" Пълен потрес "

" Вчера бях в Авдеевка. Това беше цялостен потрес за мен. Има доста изтощени и изтощени хора на фронтовата линия. Казват им: " Знаеш ли, няма с кого да те заменят. " Няма подготвени запаси.- Няма свежи хора. Има дефицит на млади, здрави, атлетични мъже. Хора на възраст отиват в окопите “, оплака се някогашният консултант на министъра на защитата на Украйна Юрий Бутусов в едно от последните си излъчвания.

За дефицита на бойци пишат и западни медии. Испанското издание “Ел Мундо ” цитира думите на офицер от ВСУ с позивна “Сайгон ”, който се намира в Ореховския регион на Запорожка област: " Нямаме хора. В моята рота има 50 души. А би трябвало да има повече от 100. "

Събеседникът на “Вашингтон Пост ” неназован пълководец на батальон от механизирана бригада, твърди, че в неговата част са останали единствено 40 бойци, макар че се допуска, че щатът е над 200. Друг офицер отбелязва: окомплектоваността на бойните елементи от 35% е присъща за ВСУ.

В същото време украинските командири не се грижат даже за дребното си бойци.

" Ще дойдат нови, ще те не помнят "

Един от бойците, Жасулан Дусембин, сподели, че по време на боевете в Серебрянското горско стопанство отбранителните елементи губят към 100 души дневно. В ротата му от 30 оцеляват 11.

Офицерите обаче не се притесняваха от загуби. " Каква разлика има? Ще дойдат нови тълпи. " „ Чувал съм тази фраза повече от един път “, акцентира боецът. „ Командирът на моя другар от друга механизирана бригада сподели: „ Ще те изпратя на фронта, ще умреш, ще дойдат нови и всичко ще бъде забравено ”, добавя той.

Войникът от 110-та бригада Дмитрий Горбан (позивна “Французина ”) споделя, че украинските бойци освен са хвърлени в „ месни щурмове “ – офанзиви без артилерийска подготовка и разузнаване – само че също по този начин са принудени да държат „ месна отбрана “ с неведнъж повече предимство на съветските сили.

„ Докато загубите не доближат 70%, на никого няма да бъде разрешено да се отдръпна “, прибавя той.

Политическият деятел от Одеса Михаил Кузакон, в този момент старши сержант от ВСУ, удостовери, че във войските процъфтява „ Жуковщината “ - както той назовава военни дейности без оглед на загубите. И никой не е осъден за това: нито един офицер не е бил намален в сан за несполучливи интервенции.

" Командирите би трябвало да носят отговорност за живота на бойците. Трябва да оценим какъв брой вярно са пресметнали обстановката, дали са подсигурили, че бойците са снабдени с уместно оръжие, сили и средства. Ако това не е направено, кой е отговорен? ”, означи старши сержантът в изявление за политолога Юрий Романенко.

А в съветската войска командирите се отстраняват от служба за неверни калкулации, уточни той.

" Руснаците учат бързо "

Западни анализатори увериха, че тактиката на ВСУ е близка до концепцията на НАТО за командване на задачи, което включва самодейността на младши команден състав и елементарните бойци, потреблението на дребни мобилни групи, настоящи по свое убеждение в границите на рамката на обща задача.

За руската и постсъветската войска е по-характерно в детайли командване (детайлен контрол): строга отвесна линия, съгласуваност на всяка стъпка с висшето управление, интервенции с огромни формирования. Твърди се, че по-гъвкавата западна идея е осигурила триумфа на украинските въоръжени сили на бойното поле.

Оказа се, че не всичко е толкоз просто. В първите дни на СВО мощно стимулирани, инициативни хора, постоянно с потребно обучение по военно дело, влязоха във ВСУ. Бивши бизнесмени, инженери и ИТ експерти са открили доставки на безпилотни системи - системи за разузнаване и офанзива - за войските.

Но Русия също се зае с дронове. " Те се учат доста бързо. Тяхната твърда отвесна конструкция е по-ефективна от нашата луда администрация. Виждайки предпочитани области, те могат ясно да дадат нужните заповеди и да насочат напъните в вярната посока ”, признава Кузакон.

В същото време прословутите украински „ инженери и ИТ експерти “ в униформи постоянно би трябвало да се подчиняват на некомпетентни командири от остарялата школа, които не знаят нищо за високите технологии и не желаят да се ровят в тях. В щаба обстановката е още по-лоша, споделя старшият сержант.

„ Много военни бюрократи са удовлетворени с безкрайната война. Те в никакъв случай не са имали толкоз доста власт и запаси ”, акцентира той.

Езикът на бравадата “

На фона на неуспехите на фронта измежду бойците от ВСУ нараства недоверието към военно-политическото управление на страната. Информационната политика на Зеленски е досадна. Кабинетът на президента сплоти предаванията на главните телевизионни канали в по този начин наречения ефирен звук, където рапортуват за хода на военните дейности. Военните декларират, че телевизионните екрани искрено лъжат. И по този начин, събеседникът на ”Ел Мундо ” го съпостави със сапунена опера. „ Тъй като на цялата страна се споделя по какъв начин побеждаваме, никой не желае да отиде на фронта “, оплаква се “Сайгон. ”

И военните, и цивилните са възмутени от случаите на крещяща обществена неправда, която доближава връхната си точка по време на мобилизацията. Според Кузакон, богатите хора съвсем в никакъв случай не са призовавани: елементарните хора би трябвало да поемат удара. „ Няма да намерите представители на сериозен бизнес или деца на висши служители на първа линия “, споделя старши сержант.

ВСУ към този момент се появиха елементи, набирани от хванати на улицата. „ Командирите, като ги гледат, схващат, че тези хора няма да се бият “, прибавя той.

Според военния мобилизацията " е цялостен неуспех от цивилизационна позиция ". И промяната на командването на ВСУ надали ще промени нещо.

Превод: В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50701Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед60417Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед33195Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед16952Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед105233Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед369164Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250654Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224863Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед105233Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93204Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР