Липса на достатъчно доказателства за извършено престъпление е мотивът, който

...
Липса на достатъчно доказателства за извършено престъпление е мотивът, който
Коментари Харесай

Оневиниха кмета на Асенoвград с мотив за липса на доказателства

Липса на задоволително доказателства за осъществено закононарушение е претекстът, който Софийска градска прокуратура уточни като причина за снемане обвиняванията към кмета на Асенoвград лекар Емил Караиванов. Това огласи самият той през днешния ден на специфична конференция, съобщи сътрудник на Actualno.com в Асеновград.
Оневинени са още и основният проектант Костадин Атанасов , както и съсобствениците на компания „ Запрянови-03” - Георги Запрянов и Вакрил Запрянов. Изцяло се приключва и следствието против всички останали лица, свързани с двата проблематични проблема. А точно – изказванието за нелегално срутване на парцел и следваща процедура за нов градеж в квартал „ Метошка махала” в Асеновград, както и за публичната поръчка за поддръжка на шахтите в града.
По думите на Караиванов, информацията, подадена в жалбите на асеновградчани по случая с съответното застрояване, не е вярна. В писмото от прокуратурата се споделя, че предходното мнение на Министерството на културата по този проблем е направено по неверна информация, подадена от техни чиновници . Дали ще има осъдени или глобени поради изнесените погрешни сведения, към този момент не излиза наяве. По подобен ред стоят нещата и със свалените обвинявания по публичната поръчка за поддържане и разчистване на дъждоприемните шахти в общината . Според следствието на прокуратурата, няма отклонени и присвоени обществени средства. Липсват и данни за формирани фиктивни действия и документи.
Всичко било осъществено след точно спазена законова процедура. В прокурорския акт за преустановяване на производството се показва, че отпадат и ограничаващите ограничения, като възбраната за пътешестване и прекосяване на държавни гараници. „ Не мога да спестя това, че явно прибързаното и непрецизирано обвиняване и разгласяване на непроверени условия нанесе сериозен удар върху община Асеновград, като имидж и върху името ми, като неин кмет “ , сподели Емил Караиванов.
Той уточни, че към момента не е мислил за завеждане на правосъдни каузи или за търсене на отговорност и обезщетения от съответните лица, в случай че имената им станат известни в един миг. „ Мисля, че това беше акция и против мен, и против община Асеновград, само че до каква степен беше в действителност акция и от кого произтича не мога да настоявам “ , разгласи в умозаключение кметът на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР