Липса на дисциплина, лоша организация и недостатъчна независимост – от

...
Липса на дисциплина, лоша организация и недостатъчна независимост – от
Коментари Харесай

Хаосът и липсата на независимост дразнят висши членове на кабинета на Тръмп

Липса на дисциплинираност, неприятна организация и незадоволителна самостоятелност – от това все по-често се оплакват висши чиновници в областта на разузнаването и интернационалната политика в администрацията на президента Доналд Тръмп.

Сблъсъкът сред интернационалистите, които държат на обичайна лидерска роля на Съединени американски щати в света, и на бранителите на правилото на Тръмп " Америка първа " уморява и нервира високопоставени членове на държавното управление, написа организация " Ройтерс ", базирайки се на вътрешни източници.

Си Ен Ен твърди, че скорошното изявление на Тръмп за " Ню Йорк таймс ", в което той атакува основния прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс, задето си е направил отказ от " съветското следствие ", също е разтревожило високопоставени лица в администрацията, оповестява Си Ен Ен. Според източници на малкия екран Рекс Тилърсън е измежду хората, които са намерили държанието на президента за непрофесионално.

Според организацията държавният секретар – който комуникира с медиите доста по-малко, в сравнение с предшествениците си – е споделил пред другари, че ще е късметлия, в случай че изкара и една година на поста. Той не е склонен с Белия дом по редица външнополитически проблеми и нееднократно обществено е изразявал недоволството си. Източник на " Ройтерс ", твърди, че той се нервира от неналичието на самостоятелност и че не може да извършва обичайна си роля. Макар да не е чувал нищо за възможна оставка, той споделя: " Ситуацията не се усъвършенства, а в някои аспекти се утежнява ".

Макар до момента да е оставял усещането, че възнамерява да остане най-малко до края на годината в опит да реорганизира Департамента, двама източници на Си Ен Ен настояват, че не биха се изненадали, в случай че Тилърсън напусне поста си скоро. По думите им топ дипломатът е все по-разочарован и се съмнява, че борбите му с Белия дом скоро ще приключат.

Миналата седмица Тилърсън реализира триумф, когато администрацията разгласи, въпреки и насилствено, оценката си, че Иран съблюдава нуклеарното съглашение от 2015 година Президентът обаче е посрещнал това известие с гневна рецензия, към която са се включили негови съветници (сред тях и основният му пълководец Стивън Банън). " Секретарят не счита, че чиновници на Белия дом би трябвало да имат право да организират враждебни кръстосани разпити на членове на кабинета ", твърди източник на " Ройтерс ".

След като предишния месец Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет започнаха обсада на Катар, Тилърсън ги прикани да облекчат ограниченията си и да работят за превъзмогване на рецесията. Около час по-късно Тръмп упрекна Катар, че е почитан спонсор на тероризма и предложи помощ на арабските страни.

Не е благополучен от позицията си и съветникът по националната сигурност Хърбърт Макмастър, откакто предложенията му за твърда позиция по отношение на Кремъл са били подценени. Генералът се тревожи и продължаващия спор за изпращане на повече американски войницив Афганистан.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (498)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР