Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния резерв е

...
Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния резерв е
Коментари Харесай

От мандрата в Елена изчезнали 38 тона кашкавал за държавния резерв

Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния запас е открита в мандрата в град Елена, съобщи БНР. На сдружението е наложена санкция от 7 000 лв., която беше доказана от Великотърновския административен съд.
По контракт млекопреработвателното дружество в Елена е съхранител на държавни запаси и военновременни ресурси. При в края на 2019-а и при започване на 2020-а година в хладилните хранилища на мандрата е трябвало да има в наличност 64 тона кашкавал „ Витоша “. Първата инспекция установи липса на 24 тона кашкавал, обещано е наставление количествата да бъдат обезпечени. При повторната инспекция неналичията на кашкавал за държавния запас се усилват до 37 834 кг.
 Ще банкрутират ли българските мандри? Ще банкрутират ли българските мандри?
Няма пазар за продуктите ни, евтиният импорт ни убива, споделя притежателят на мандрата в с. Трънчовица Иван Марков. Той описа, че колег...
На сдружението е наложена санкция от 7 000 лв., която мандрата апелира в Районния съд в Елена, който я удостоверява, и по-късно и в Административния съд във Велико Търново. Втората инстанция при започване на тази седмица и решението е дефинитивно.
В рамките на година това е втора глоба, доказана от съда, за липса на военновременни ресурси в Еленската мандра. През предходната година сдружението беше санкционирано за същото нарушаване с 5000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР