липса на адекватни мерки за излизане от кризата може да

...
липса на адекватни мерки за излизане от кризата може да
Коментари Харесай

Румен Равед: Доверието в институциите е най-важният ресурс за справяне с кризата

липса на съответни ограничения за излизане от рецесията може да задълбочи бедността и неравенствата в страната. Ако не овладеем тази наклонност, рискуваме дълбоки публични разломи, деградация и растеж на престъпността. Доверието в институциите е най-важният запас за справяне с рецесията.
Това съобщи президентът Румен Радев по време на инициираната от него експертна полемика за измеренията на рецесията, подбудена от ковид, която се организира в резиденция „ Бояна “.

„ Българите към този момент излизат от положението на внушаемост след насажданата суматоха, само че най-важният запас за оправянето с коя и да е рецесия това е доверието в институциите, които ръководят, а едно ръководство се употребява с доверие, когато единствено взема решенията в полза на жителите, а не под публичен напън или вследствие на пиар сметки “, сподели още президентът.

Необходими са бързи ограничения за излизане от рецесията, уточни и вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ До този миг има четири заповеди на здравния министър, само че оттова нататък в обикновена хронограма по какъв начин се излиза от тези изключителни ограничения, тъй като те не са на парче, те имат своята логичност. Една мярка води след себе си доста други, както и няма никаква стратегия за излаз от икономическата обстановка “, сподели тя.

Липсва проект за възобновяване, счита Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента.

„ Не се оправяме задоволително добре от позиция на най засегнатите обществени групи. Реалната помощ е само безвъзмездната помощ. Наши балкански страни към този момент са осъществили ограничения за безплатна помощ. У нас работи правилото - нищо, само че от сърце “, сподели той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР