Лионел Меси вкара два гола за успеха на Барселона с

...
Лионел Меси вкара два гола за успеха на Барселона с
Коментари Харесай

Меси изпревари Роналдо по голове на клубно ниво

Лионел Меси вкара два гола за триумфа на " Барселона " с 5:1 против " Валядолид " в XI кръг на Ла Лига и изпревари огромния си противник Кристиано Роналдо по попадения на клубно равнище. Аржентинецът към този момент има 608 гола за " Барса " в 695 мача. Роналдо има 606 гола в 813 срещи с екипите на " Спортинг " (Лисабон), " Манчестър Юнайтед ", " Реал " (Мадрид) и " Ювентус ". Меси бележи приблизително по 0,87 гола на мача, до момента в който Роналдо е с 0,75. Португалецът към момента има преимущество по сбор голове. Роналдо е със 701 попадения, до момента в който Меси е с 676.

Срещу " Валядолид " звездата на " Барса " означи 50-ия си гол от директен свободен удар и към този момент има 101 гола под управлението на сегашния си треньор в отбора Ернесто Валверде. 

" Какво мога да кажа за него? Вече ми свършват думите. Ние постоянно знаем, че той ще се появи, без значение какъв е мачът. Неговият гений е непостижим. Всеки път, когато допре топката, се случва нещо особено ", сподели Валверде след мача.

Меси направи и две асистенции в мача за головете на Артуро Видал и Луис Суарес. " Лео прави разликата с качествата си. Когато той е в такова положение, тимът го усеща. Виждаме го всеки ден, само че той ни изненадва всеки ден. Лео е от друга планета. Щастливи сме, че спечелихме. Нямам думи да приказвам за Лео. Трябва да се възползваш от неговото наличие ", сподели Видал.

Играчите на " Валядолид " също не икономисаха похвалите за Меси. " От неговия крайник излизат чудеса. Можеш просто да го аплодираш и да му се радваш ", съобщи халфът Мичел.

Междувременно някогашният треньор на " Барселона " Хосеп Гуардиола разгласи, че Меси е трансформирал стила си на игра, само че това му оказва помощ да продължава да играе на високо равнище. " Меси към този момент не може просто да тича за самото бягане, няма метод. Ако Лео тича по този начин, както в първия сезон при мен, той щеше да е контузен на всеки три месеца. Да ръководиш митове, които са над 30 година, е най-трудното за всеки треньор. "

Гуардиола призна, че е имал шанс да управлява " Барса " с Меси. " Има страхотни треньори, които не са спечелили нищо, тъй като не са имали Меси. Аз бях късметлия да имам него, Шави, Иниеста, Дани Алвеш и Жерар Пике. И всичките бяха на съвършена възраст. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР