Лионел Меси отбеляза гол и направи две асистенции за победата

...
Лионел Меси отбеляза гол и направи две асистенции за победата
Коментари Харесай

Меси отбеляза мач №700 за "Барса" с гол и рекорд

Лионел Меси означи гол и направи две асистенции за успеха с 3:1 на " Барселона " против " Борусия " (Дортмунд) в група F на Шампионската лига. Срещата бе специфична за аржентинеца, защото бе под №700 за него в първия отбор на каталунците. Меси е на второ място във безконечната класация на клуба, а с повече мачове от него е само Шави - 767 срещи. С гола си Меси сложи и връх. Той към този момент има попадения против 34 отбора в Шампионската лига, с което изпревари Кристиано Роналдо и Раул.

С триумфа " Барса " си обезпечи първото място в групата и класирането на 1/8-финалите. Това бе 34-и следващ мач за отбора без загуба в Шампионската лига на " Камп Ноу ". " Барса " не е губил на своя стадион от 1 май 2013 година " Попаднахме в най-тежката група, само че се класирахме кръг по-рано. Изиграхме страховит мач ", сподели треньорът на " Барселона " Ернесто Валверде.

Наставникът на " Борусия " Люсиен Фавр пък похвали Меси: " Когато той получи топката, става много комплицирано. Трябва да извършиш фаул, с цел да го спреш. Иначе е доста, доста мъчно. " " Борусия " е на трето място в групата със 7 точки, с колкото е и вторият " Интер ", който би с 3:1 " Славия " в Прага. В последния кръг немците одобряват чешкия отбор, а " Интер " е хазаин на " Барселона ". " Единственият метод да останем живи и да има смисъл от последния мач беше да бием " Славия " и го направихме. Съдбата ни е в наши ръце ", съобщи треньорът на " Интер " Антонио Конте. 

Шампионът в шампионата " Ливърпул " пък приключи 1:1 с " Наполи " на " Анфийлд " и ще има потребност от най-малко точка в гостуването против " Ред Бул Залцбург " в последния кръг, с цел да се класира напред. " За четири години тук кажете ми по кое време е било елементарно. Знам, че хората желаеха да победим " Наполи " и да имаме ваканционен мач в Залцбург, само че в никакъв случай не става по този начин ", съобщи мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп, който призна, че е обезпокоен и от травмата на халфа Фабиньо.

" Ред Бул Залцбург " разгроми с 4:1 " Генк " като посетител. 19-годишният Ерлинг Холанд означи 8-ия си гол и стана първият младеж с попадения в 5 следващи мача в Шампионската лига. " Република България Лайпциг "  пък си обезпечи първо в историята класиране на 1/8-финалите на шампионата след 2:2 с " Бенфика " в група F.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР