Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Хари Кейн.... Скоро погледите ще бъдат

...
Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Хари Кейн.... Скоро погледите ще бъдат
Коментари Харесай

Играчите, които могат да впечатлят на световното по футбол

Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Хари Кейн.... Скоро погледите ще бъдат ориентирани към тях, тъй като стартира международното състезание.

Пред погледа на милиони фенове около огромните звезди обаче постоянно " изплуват " и футболисти, които преди началото на шампионата са настрана от центъра на вниманието.

А това е опция за всеки да получи подтик на кариерата си. Един от последните образци е с Хамес Родригес. Силното показване за Колумбия преди четири години в Бразилия и спечелването на голмайсторския приз доведоха до прехвърлянето му от " Монако " в " Реал " за 75 милиона евро.

Томас Мюлер и Пол Погба са други две от огромните имената, чиято звезда изгря по време на международните шампионати. Двамата завоюваха премията за най-хубав млад състезател надлежно през 2010 и 2014 година, като Мюлер направи възторг с петте си гола при дебюта си в конкуренцията.

Световното в Русия евентуално също ще се окаже повратна точка в кариерата на някои футболисти. И по този начин - накъде да гледате?

 Тимо Вернер ще би трябвало да изнася офанзивата на Германия
© Reuters

Тимо Вернер ще би трябвало да изнася офанзивата на Германия

Четиригодишният цикъл към конкуренцията през 2018 година за Германия мина в търсене на заместител на Мирослав Клозе. Нападателят, който държи първото място по голове на международни шампионати с 16 попадения, постави завършек на кариерата си след спечелването на купата в Бразилия.

Изглежда, че след дълго търсене селекционерът Йоахим Льов е намерил решението с нападателя на " Лайпциг " Тимо Вернер . 22-годишният немец има опит с изявите си с националната фланелка на съветска земя при спечелването на Купата на конфедерациите преди година. С трите си гола и двете асистенции Вернер имаше съществена заслуга за триумфа на младия състав на Германия.

Юношата на " Щутгарт " не е типичният централен нападател, който чака завършващия пас в наказателното поле. Вернер дава най-хубавото от себе, когато гони топката. Изключителната експедитивност на немския национал постоянно му оказва помощ, с цел да излизе на стрелкова позиция.

Голмайсторът на " Лайпциг ", който означи 34 попадения в последните два сезона в Бундеслигата, може да се окаже основният коз на Льов към отбрана на международната купа. Бундестимът може да се трансформира в първия тим след Бразилия от 1962 година, който печели шампионата в два пъти подред.

 Мексиканците имат огромни упования към Ирвин Лосано
© Associated Press

Мексиканците имат огромни упования към Ирвин Лосано

Ирвинг Лосано , или по-познат като " Чъки ", е новият любим на мексиканската аудитория. 22-годишното ляво крило се готви за първото си присъединяване на международно, като има сложната задача да оправдае огромните упования към себе си.

Юношата на " Пачука " изигра мощен първи сезон в Европа с екипа на ПСВ, който завоюва купата в Холандия за трети път в последните четири години. Лосано вкара 17 гола и направи осем асистенции, като записа приблизително по 3.4 удара и по 2.6 основни подавания на мач.

Изпълнението на свободните удари е значима част от арсенала на мексиканеца, който има и чудесно центриране. Лосано обича да дриблира на фланга и да влиза във вътрешността, с цел да стреля със мощния си десен крайник. Бързаната и визията му към играта проличаха по време на Купата на конфедерациите, когато означи хубав гол против Русия.

 Родриго Бентанкур (№6) е част от младата полузащита на Уругвай
© Reuters

Родриго Бентанкур (№6) е част от младата полузащита на Уругвай

Най-силната страна на Уругвай безспорно е нападението при съществуването на нападателите на " Барселона " и ПСЖ - Луис Суарес и Единсон Кавани. Балансът сред офанзивата и отбраната обаче може да се окаже основен за продължаването на тима надалеч в шампионата.

С тази тежест би трябвало да се оправи полузащитата, като в нея личат имената на младите представители на Серия А - Лукас Торейра и Родриго Бентанкур . Двамата записаха мощен сезон надлежно със " Сампдория " и " Ювентус ".

22-годишният Торейра към този момент притегли вниманието на европейските грандове, като е оценен на 30 милиона евро от авторитетния transfermarkt.de. Високият 168 см отбранителен полузащитник пропусна единствено два мача за " Сампдория " в Серия А и беше играчът с най-вече отнети топки в шампионата през предишния сезон.

Чистите шпагати и ударите от далечно разстояние дружно със способността му да построява офанзивите го трансформират в първи избор в средата на терена за Уругвай. В тройката полузащитници евентуално място ще откри и 20-годишният Бентанкур. Поливалентният халф изигра 20 мача на три разнообразни позиции в първия си сезон в " Ювентус ".

 19-годишният Трент Александър-Арнолд
© Reuters

19-годишният Трент Александър-Арнолд

От 1966 година Англия чака втората си международна купа, само че наподобява, че триумфът в Русия е по-скоро смела фантазия. Сред свежите лица в младия тим е десният краен защитник на " Ливърпул " Трент Александър-Арнолд . 19-годишният бранител бързо се трансформира в титуляр в състава на Юрген Клоп, като стартира в 33 мача за алените.

Арнолд стана най-младият състезател от 40 години насам, който стартира във финала на Шампионската лига. За националния тим на Англия, който разчита на бързи дейности в офанзива, бранителят се вписва чудесно с пробивите си по крилото и точните центрирания.

 Александър Головин (в червено) е считан за един от най-големите гении на Русия
© Reuters

Александър Головин (в червено) е считан за един от най-големите гении на Русия

Целта пред Русия е да излезе от групата, като всеки различен триумф ще бъде бонус за отбора. За това може да помогне считаният за един от най-големите гении в страната Александър Головин . На 22 години той към този момент има 19 мача и два гола за националния тим.

Полузащитникът на ЦСКА (Москва) беше част от съветския тим, който завоюва европейското до 17 години през 2013 година С раздаването си на терена Головин способства доста във фаза отбрана. Дрибълът, точните подавания и силата му да задържа топката могат да оказват помощ на Русия за почтено показване на международното.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (139)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР