Лионел Меси изпревари Пеле! Звездата на Аржентина вече е футболистът

...
Лионел Меси изпревари Пеле! Звездата на Аржентина вече е футболистът
Коментари Харесай

Лионел Меси и вечността

Лионел Меси изпревари Пеле! Звездата на Аржентина към този момент е футболистът с най-вече голове за национални тимове в Южна Америка. Той вкара хеттрик във вратата на Боливия и към този момент има 79 гола в 153 мача.

Легендата на Бразилия Пеле пък може да се похвали със 77 попадения в 92 срещи.

Самият Меси посрещна разчувствуван информацията за новия реализиран връх в кариерата си и даже се разплака.

Снимка: Reuters

" Чаках доста за този миг, мечтаех за него. Майка ми, братята ми са на трибуните. Те също изстрадаха с мен дългото очакване. Много съм благополучен. ", съобщи аржентинецът след мача.

Постижението е следващото в кариерата на новото попълнение на " Пари Сен Жермен ". Меси е футболистът с най-вече самостоятелни награди " Златна топка " - 6. С екипа на " Барселона " той вкара 474 гола в Примера дивисион, което е връх за испанския футбол.

Снимка: Reuters

Освен това Меси държи върха за най-вече асистенции. Статистиката сочи, че в публични мачове той е подал преди гола 315 пъти. Което пък значи, че има пръст (или крак) допълнително от 1000 гола. За националния отбор и на клубно равнище той има 745 попадения общо.

Аржентинецът може да се похвали, че е футболистът с най-вече попадения за една календарна година - 91 гола през 2012 (12 за националния отбор и 84 за " Барселона " ).

Снимка: Reuters

Що се касае Южна Америка, 80-годишната легенда Пеле няма по какъв начин да си върне лидерската позиция по голове за национални тимове. Във врата на Меси обаче диша неговият нов съотборник в ПСЖ - бразилецът Неймар, който има на сметката си 69 попадения.

Меси е много надалеч от друго популярно достижение на Пеле. Бразилецът е единственият футболист, печелил 3 пъти международната купа. Докато любимецът на Аржентина може да се похвали със извоюваната през юни 2021 година Копа Америка - първи и единствен значим трофей с националния отбор за Меси.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР