Лионел Меси е спечелил 8 трофея повече от Кристиано Роналдо

...
Лионел Меси е спечелил 8 трофея повече от Кристиано Роналдо
Коментари Харесай

Меси спечелил 8 трофея повече от Роналдо

Лионел Меси е спечелил 8 трофея повече от Кристиано Роналдо във времето, в което двамата са противници на испанска земя. Португалецът дойде в “Реал” през май 2009 година. За това време Роналдо е вдигнал 15 трофея, а Меси 23. Това стана факт, откакто “Барселона” победи с купата на краля след погром с 5:0 над “Севиля”.

Аржентинецът завоюва пета купа в шампионата, има още толкоз като отличник с “Барселона” в Примера дивисион, две от Шампионската лига (откакто Роналдо е в Испания), пет суперкупи на Испания и три на Европа, както и хеттрик от титли от международното клубно състезание.

Постиженията на Роналдо също впечатляват макар по-малкия им брой. С екипа на “Реал” е триумфирал три пъти в Шампионската лига, два в Примера дивисион, спечелил е две купи на краля, три суперкупи на Европа и две на Испания, както и три трофеи от международното клубно състезание.

До края на сезона Меси и Роналдо имат късмет да прибавят по още едно отличие. “Барселона” е съвсем сигурен първенец на Испания. “Реал” пък е на полуфинал в Шампионската лига, шампионат, който печели непроменяемо в последните две години.

А купата, която завоюва “Барселона” против “Севиля”, ще е от последните във визитката на Андрес Иниеста с екипа на каталунците. 33-годишният халф даже вкара гол и се разплака при промяната си в края на мача.

“Следващата седмица ще разглася моето бъдеще”, сподели техничарят.

Очаква се Иниеста да премине в различен клуб през лятото, най-вероятно в Китай. Шансове да приключи славната си кариера също не са дребни.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР