Лионел Меси е новият-стар носител на „Златната обувка“. Все още

...
Лионел Меси е новият-стар носител на „Златната обувка“. Все още
Коментари Харесай

Лионел Меси с нов рекорд от дивана, спечели “Златната обувка“

Лионел Меси е новият-стар притежател на „ Златната обувка “. Все още това е единствено виртуално, защото в Серия А и в Примера дивисион следва още един кръг. Аржентинецът завоюва новия трофей в своята кариера и записа нов връх от дивана си, защото не бе в групата на каталунците при гостуването на Леванте (4:5).

Мохамед Салах вкара единствено един гол при успеха на Ливърпул с 4:0 против Брайтън на „ Анфийлд “ в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига. По този метод египетският футболист приключи сезона в британския шампионат с 32 гола.

В същото време Лионел Меси има 34 гола в Ла Лига, а също по този начин има и още един мач, в който може да вземе присъединяване. В последния кръг от Примера дивисион каталунците одобряват Реал Сосиедад.

Окончателният процес за „ Златната обувка “ ще настъпи през идващия уикенд, тъй като в Серия А има още един кръг да се изиграе. Лацио е хазаин на Интер и Чиро Имобиле на доктрина има опция да изпревари Лионел Меси в конкуренцията за оценката. Италианският нападател е отбелязал до този миг през сезона 29 попадения и ще се нуждае от най-малко шест гола в последния мач, с цел да задмине Меси. Имобиле не взе присъединяване в мача сред Кротоне и Лацио (2:2) от 37-ия кръг на италианското състезание, защото се възвръща от травма. Малки са възможностите той да бъде възобновен за срещата от последния кръг против Интер.

Това ще бъде петата „ Златна обувка “ извоювана от Лионел Меси, който също така ще завоюва и голмайсторския приз „ Пичичи “ в Ла Лига.

Аржентинецът ще сложи връх, защото никой различен футболист не е печелил пет пъти „ Златната обувка “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР