Лионел Меси беше избран за най-добър спортист за 2019 г.

...
Лионел Меси беше избран за най-добър спортист за 2019 г.
Коментари Харесай

Меси е най-добрият спортист в света според журналистите

Лионел Меси беше определен за най-хубав състезател за 2019 година в допитване на Международната асоциация на спортните публицисти (AIPS). В него са взели участие 331 публицисти от 102 страни.

Футболистът на " Барселона " печели анкетата с 13,11% от гласовете. Това е следващо отличие за аржентинеца за 2019 година Той завоюва " Златната топка " за шести път в своята кариера, както и оценката за най-хубав футболист на ФИФА.

Снимка: Getty Images

Меси изпреварва в допитването маратонеца Елиуд Кипчоге (12,01%). През 2019 година кениецът съумя да пробяга класическата отдалеченост от 42,195 км за по-малко от 2 часа. На трето място остана водачът в международната класация по тенис Рафаел Надал (9,38%), а четвърти е различен футболист - Кристиано Роналдо от " Ювентус " (7,98%).

Снимка: Reuters

При дамите наградата заслужи американската гимнастичка Симон Байлс (15,04%), която завоюва рекордния 24-ти орден от международно състезание. Втора се подрежда нейната сънародничка - футболистката Меган Рапино (13,51%), която също има в сбирката си от 2019 година премия от ФИФА и " Златна топка ". Трета е Шели-Ан Фрейзър-Прайс (11,01%) от Ямайка. Тя завоюва за четвърти път в своята кариера международната купа в бягането на 100 м.

За тим на годината беше определен футболният отбор на " Ливърпул ". През 2019 година играчите на Юрген Клоп победиха в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Световното състезание по лека атлетика в Доха беше отличено като спортно събитие с най-хубави условия за представителите на медиите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР