Лионел Меси беше безспорният №1 на Мондиал 2022. Кои са

...
Лионел Меси беше безспорният №1 на Мондиал 2022. Кои са
Коментари Харесай

Символичният отбор на Мондиал 2022: Мбапе, Мартинес, Амрабат и другите герои на турнира

Лионел Меси беше безспорният №1 на Мондиал 2022.

Кои са другите герои? Ето кой е Идеалният тим на шампионата съгласно БГНЕС :

Емилиано Мартинес, Аржентина

7 мача, 690 минути, 8 позволени гола, 1 ж.к.

Двама бяха претендентите за наградата за най-хубав вратар на шампионата: хърватинът Доминик Ливакович и аржентинецът Емилиано Мартинес. И двамата играха фантастично, бяха запомнени с доста страхотни спасявания и хванаха по две дузпи. Може би преди началото на решителния мач хърватинът беше любимец, само че към този момент именитата интервенция на Мартинес в 123-ата минута на финала и успеха направиха аржентинеца номер 1.
Лионел Меси сграбчи най-сетне международната купа с Аржентина.
Ашраф Хакими, Мароко

7 мача, 633 минути, 1 асистенция

Мароканският отбор единствено надскочи себе си, само че и полетя в космоса. За тях четвъртото място е еднакво на златни медали, заради което си коства да се откроят няколко играчи. Хакими несъмнено е един от героите. Защитникът на ПСЖ поредно обезличи Перишич, Азар, Олмо, Жоао Феликс и даже Мбапе по фланга (Килиан не означи полухиналите). А в 1/8-финалния мач с Испания Хакими осъществя последната дузпа за триумфа.

Ромен Саис, Мароко

6 мача, 468 минути, 1 гол, 1 ж.к.

Преди началото на шампионата беше невероятно да се планува, че 32-годишният бранител на Бешикташ би могъл да попадне в символичния тим на първанството, само че съгласно резултатите от шампионата не можем да си представим отбора без капитана на Мароко. Саис е може би главната причина арабският отбор да допусне първия гол едвам на полуфиналите. Бранителят самичък означи победното попадение против Белгия в груповата фаза. Ако Саис беше здрав, тогава Мароко можеше и да играе с Франция за край.

Йошко Гвардиол, Хърватия

7 мача, 690 минути, 1 гол

За страдание, необятната аудитория ще запомни Гвардиол като играча, който Меси унищожи в третата голова офанзива на полуфинала. Всъщност 20-годишният бранител на Лайпциг заслужава единствено похвални оценки за играта си в Катар - Хърватия действаше в отбрана в множеството мачове, а самоотвержената игра на този млад мъж с маска разреши на 4шахматистите " да се качат на подиума. В мача за третото място се разписа против Мароко.

Люк Шоу, Англия

5 мача, 425 минути, 1 асистенция

Сред левите бекове няма изявен претендент за символичния тим. А Люк Шоу имаше триумф на всички места. Англия имаше асиметрична скица, в която бранителят на Манчестър Юнайтед действаше по целия ляв фланг, заради което беше с осезателен принос за триумфа на своя тим. А качеството на отбраната се потвърждава от обстоятелството, че британците имат три от пет сухи мача (само Мароко има повече).

Енцо Фернандес, Аржентина

7 мача, 563 минути, 1 гол, 1 асистенция, 1 ж.к.

Всеки централен полузащитник на националния тим на Аржентина заслужава място в символичния тим - и Де Пол, и Мак Алистър направиха свръхестествен шампионат. Фернандес стартира шампионата като запаса, само че до финала мястото му измежду титулярите към този момент не бе под подозрение. 21-годишният полузащитник на Бенфика справедливо получи наградата за най-хубав млад състезател на шампионата, а през лятото най-вероятно ще премине в европейския топ клуб.
Емилиано Мартинес справедливо завоюва " Златната ръкавица " в Катар.
Софиян Амрабат, Мароко

7 мача, 660 минути, 1 ж.к.

Много отбранителни полузащитници впечатлиха с представянето си в Катар, само че халфът на Фиорентина се открои от тълпата. Амрабат беше на всички места - през целия шампионат бруталният мароканец беше съществено сравняван с пика Нголо Канте в обществените мрежи и това беше справедливо. Амрабат не пропусна нито една минута от шампионата, което, като се има поради голямата му работа, наподобява като героизъм.

Лука Модрич, Хърватия

7 мача, 656 минути, 1 ж.к.

Един страховит 37-годишен футболист в Катар се появи най-вече от отрицателната страна, до момента в който другият безшумно и умерено си вършеше работата. Модрич обичайно не е най-яркият състезател на терена, само че точно това качество го направи прочут. Капитанът на Хърватия царуваше в центъра на терена - без него " шахматистите " нямаше да стигнат до втори следващ орден от Световно състезание.

Антоан Гризман, Франция

7 мача, 538 минути, 3 асистенции, 1 ж.к.

Клубната кариера на Гризман е в застой през последните години, само че той процъфтява в националния тим. Антоан постоянно играе за Дидие Дешан, защото той категорично извършва всички указания и доста въздейства на тима. В Катар Гризман съумя съвсем всичко - не съумя единствено на финала.

Килиан Мбапе, Франция

7 мача, 597 минути, 8 гола, 3 асистенции

Голмайсторът на шампионата и създател на едвам втория хеттрик във финалите на международните шампионати. Мбапе е единствено на 23 години, а в Катар акцентира с удебелен шрифт статута си на една от основните футболни звезди на сегашното и бъдещето. Зрелищният му дуел с Меси към този момент е вписан в историята на международния футбол. Ако не беше аржентинецът, Мбапе щеше да стане най-хубавият състезател в шампионата. С такава игра обаче Килиан даде сериозна поръчка за първата Златна топка в кариерата си.
Килиан Мбапе стана голмайстор на Мондиал 2022 с осем гола.
Лионел Меси, Аржентина

7 мача, 690 минути, 7 гола, 3 асистенции, 1 ж.к.

Без коментар! /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР