Лионел Меси бе обявен за най-добър играч в света за

...
Лионел Меси бе обявен за най-добър играч в света за
Коментари Харесай

Меси е най-добрият в света за 2019 г., Роналдо бойкотира

Лионел Меси бе разгласен за най-хубав състезател в света за годината в анкетата на ФИФА, като изпревари холандския бранител на Ливърпул Ван Дайк и безконечния си противник Кристиано Роналдо от Ювентус. Бълхата събра 46 точки в анкетата, Ван Дайк е с 38, а CR7 остана с 36.

Това е първата премия The Best на ФИФА, която печели 5-кратния притежател на " Златната топка “. Той наследява халфа на Реал М Модрич, който бе №1 за 2018 година

Самообявилият се за най-хубав състезател в историята на футбола Роналдо не се вясна на галата, макар, че тържеството се организира напълно наоколо - в Милано,  на има-няма 120 км от вкъщи му в Торино.

" За мен всички самостоятелни награди са второстепенни, значимото е тимът, само че тук са моята брачна половинка и две от децата ми. Те не знаят дали да поздравяват или да желаят да се снимат с всички тези изключителни футболисти. Благодаря на всички “, съобщи от трибуната Меси.

В анкетата той получи поддръжката на множеството от капитаните и треньорите на националните тимове. С Барса Лео завоюва купата на Испания, с Аржентина бе едвам трети на Копа Америка. Иначе завоюва " Златната обувка “, вкара 51 гола в 51 мача с Барса и пусна 22 голови паса.

Наградата си Меси получи от президента на ФИФА Джани Инфантино в популярната зала " Ла Скала " в Милано.

В. " Марка “ означи, че до момента премията The Best на ФИФА нормално подсигурява и " Златната топка “ на " Франс футбол “ - по този начин беше два пъти с Кристиано и с Модрич предходната година. Но защото за премията на списанието са значими гласовете на публицистите, а точно те избраха Ван Дайк пред Лео и Кристиано, по-вероятно е точно холандецът да добави към премията си като №1 на УЕФА и " Златната топка “.

/ Канал 3

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР