Лион се класира на 1/8-финал за Купата на Франция след

...
Лион се класира на 1/8-финал за Купата на Франция след
Коментари Харесай

Драма със седем гола прати Лион на 1/8-финал

Лион се класира на 1/8-финал за Купата на Франция след трагичен триумф като посетител на Нант. „ Хлапетата “ водеха с 4:1 до 70-ата минута, само че в границите на четири минути домакините се върнаха в мача, правейки последните мигове на дуела същинска драма.

Лион започва мача по желан метод. Още във 2-ата минута Матис Шерки мина през няколко бранители и се озова самичък против вратаря Лафон. Нападателят финтира стража на домакините и осъществя.

Четири по-късно Мартин Терие пропиля отлична опция за втори гол стреляйки в странични дирек на Лафон.

Все отново Лион стигна до ново попадение в 9-ата минута. Бертран Траоре подаде отличен пас към Матис Шерки. Нападателят овладя и стреля в долния ляв ъгъл отбелязвайки втория си гол в мача.

Това посъбуди Нант и домакините упражниха напън. В 16-ата минута те понижиха резултата. Моузес Симон центрира в наказателното поле, където Рено Едмон стреля с глава и топката се отби в левият непряк дирек оставяйки Антони Лопеш беззащитен.

В 26-ата минута вратарят на гостите улови изстрел на голмайстора за домакините.

Темпото на игра не се успокои, а в противен случай „ хлапетата “ продължиха да натискат противника си, пробвайки се да възстановят преднината си от два гола.

Това се случи в 37-ата минута, когато Мартин Терие се възползва от свободното пространство пред себе си. Халфът напредна и с компактен удар в долния десен ъгъл осъществя.

През втората част Мехди Абеид шутира в наказателното поле, само че ударът му бе блокиран от бранител на Лион.

В 68-ата минута Муса Дембеле не съумя да преодолее Албан Лафон от точкта за дузпата. Това въпреки всичко се случи минута по-късно, когато нападателят на „ хлапетата “ остана самичък против стража и осъществя.

Драмата продължи до заключителните минути на дуела. В 83-ата минута Моузес Симон откри Имран Луза в наказателното поле и за последния не бе проблем да понижи резултата – 2:4.

Това не беше краят! Три минути преди края на мача Нант доближи до нов гол. Антони Лимбомбе даде хубав прехвърлящ пас в наказателното поле, където Моузес Симон осъществя в левия ъгъл – 3:4.

До края на дуела домакините имаха още една опция да застрашат вратата на Лопеш след осъществяване на ъглов удар, само че до нов гол не се стигна.

РЕЗУЛТАТИ ОТ 1/16-ФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА ФРАНЦИЯ

При ле Мезире - Лимоне 0:1

Ница - Ред Стар 2:1

Са Епинал - Сен Пиеро 1:0

Белфор - Нанси 3:1

Гонфревил - Лил 0:2

Анголеме Шарент - Страсбург 1:5

Париж ФК - Сент Етиен 2:3

Нант - Лион 3:4

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР