Лион постигна успех с 3:2 в гостуването си на Брест

...
Лион постигна успех с 3:2 в гостуването си на Брест
Коментари Харесай

Лион поведе с три гола, но потрепери в края

Лион реализира триумф с 3:2 в гостуването си на Брест от 26-ия кръг в Лига 1. Това бе значима победа за " Хлапетата ", които най-малко за една вечер оглавиха класирането в шампионата. Гостите поведоха с три гола през първото полувреме, само че разпределяне през втората част можеше да им изиграе неприятна смешка, защото домакините върнаха два гола и малко не им доближи да изтръгнат и равевенство.

През първото полувреме всичко вървеше без спънки за Лион. Тимът откри резултата още в 9-ата минута с гол на Лукас Пакета след груба неточност на вратаря Антони Лопеш. След това Усем Ауар удвои в 29-ата минута след нова огромна неточност в защитата на Брест. Третият гол пък осъществя Мемфис Депай от дузпа в 44-ата минута, която самичък си създаде.

Прем второто полувреме обаче Брест се съвзе и за малко да направи ефектен поврат. Домакините понижиха изоставането си в 53-ата минута с гол с глава на Брендан Шардоне. В 74-ата минута Ървин Кардона вкара втори гол за алените, откакто излезе очи в очи с вратаря и го трансферира за 2:3.

Все отново Лион удържа успеха в оставащите минути и събра актив от 55 точки, с които се изкачи на върха в класирането. Брест пък остава 12-и с 31 точки в актива си.

Лига 1 26 кръг, петък 19 февруари  Брест 2:3краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР