LinkedIn разтърсва процеса на търсене на работа с нова ИИ

...
LinkedIn разтърсва процеса на търсене на работа с нова ИИ
Коментари Харесай

LinkedIn тества генерирани от изкуствен интелект мотивационни писма за премиум абонати

LinkedIn раздрусва процеса на търсене на работа с нова ИИ функционалност, която сега се тества, с цел да помогне на претендентите да основават персонализирани известия, които да изпращат на бъдещите си работодатели.

Новата функционалност, която сега е налична за премиум клиенти, генерира къси известия, сходни на мотивационно писмо, въз основа на информация от профила на претендента, описанието на длъжността и профила на мениджъра по наемане.

LinkedIn също по този начин дава оферти за основаване на профили посредством изкуствен интелект

С тази функционалност търсещите работа могат елементарно да изпращат още по-персонализирани известия, които опишат повече за своите умения и опит непосредствено до работодателя посредством платформата LinkedIn. Очаква се това да спести време и старания на претендентите, както и да направи процеса на търсене на работа по-ефективен и усъвършенстван.

LinkedIn преди този момент опитва с функционалности за генеративен изкуствен интелект като оферти за основаване на профили и текст, написан от ИИ. Тази нова функционалност обаче е стъпка напред в потреблението на ИИ в процеса на набиране на чиновници, защото разрешава на претендентите бързо и елементарно да основават персонализирани известия, които са съобразени с съответни благоприятни условия за работа.

Съобщенията, генерирани от изкуствен интелект, наподобяват формата на мотивационно писмо и са основани въз основа на профила на претендента, описанието на длъжността и профила на работодателя.

Функцията има капацитета да промени до основи процеса за търсене на работа, защото по този начин потребителите могат да се открояват от другите претенденти, като изпращат мощно персонализирани известия, които демонстрират техните неповторими умения и опит.

Въпреки че известията, генерирани от изкуствен интелект, са мощно персонализирани, LinkedIn акцентира, че претендентите въпреки всичко би трябвало да прегледат и редактират текста, с цел да подсигуряват, че отразява тъкмо техните мощни страни и опит. Това е увещание, че въпреки изкуственият разсъдък може да бъде потребен при генерирането на наличие, човешкият принос към момента е от значително значение, с цел да е несъмнено, че крайният резултат е прецизен и ефикасен.

Друга област, в която LinkedIn евентуално може да употребява изкуствен интелект, е самият развой на набиране на нови скъпи фрагменти. Например, ИИ логаритмите могат да бъдат подготвени да проучват разгласи за работа и да оферират евентуални претенденти въз основа на техните профили и опит. Това може да помогне за усъвършенстване на процеса на набиране на чиновници посредством бързо идентифициране на най-квалифицираните претенденти за дадена позиция.

Все по-често виждаме, че изкуственият разсъдък се прокарва стремително през ежедневните ни задания. Засега всичко това би могло да бъде от огромна изгода на индивида, само че до каква степен ли ще стигне мощната мощ на ИИ?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР