Линията на Киев, провокирана от Европейския съюз и САЩ, за

...
Линията на Киев, провокирана от Европейския съюз и САЩ, за
Коментари Харесай

Русия: Ще бъдем твърди към всеки опит за посягане върху нашия суверенитет

Линията на Киев, предизвикана от Европейския съюз и Съединени американски щати, за започване на спор с нашата страна ще има съществени последствия, съобщи съветското външно министерство, съобщи ТАСС.

"Ние преглеждам дейностите на украинските сили като провокация и ще бъдем твърди към всеки опит на която и да е било страна да постегне върху нашите суверенитет, териториална целокупност и национална сигурност ", написа в официално съобщение на дипломатическото ведомство на Москва във връзка напрежението с Украйна.

Малко по-късно министерство на външните работи на Русия привика краткотрайно изпълняващия длъжността украински дипломат Руслан Нимчинский. Той след излизане от постройката не отговори на журналистически въпроси.

Външнополитическото ведомство на Москва разяснява и подписания през днешния ден от украинския президент Петро Порошенко декрет за въвеждане на военно състояние. "Този акт на фона на предстоящите през идната пролет избори за държавен глава наподобява минимум чудноват ", обявиха от министерството.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР