Линията на бедност за 2024 г. ще е 526 лв.,

...
Линията на бедност за 2024 г. ще е 526 лв.,
Коментари Харесай

Линията на бедност за 2024 г. ще е 526 лв.

Линията на беднотия за 2024 година ще е 526 лева, реши Министерският съвет. В момента тя е 504 лева, т.е. нарастването е с 22 лева. 

С нея са обвързани обществените помощи и редица обществени заплащания

От 1 юни тази година с линията на бедност  са свързани обществените помощи  и редица обществени заплащания. Линията се актуализира всяка година по специфична методика, като се дефинира по проучването на Евростат „ Статистика на приходите и изискванията на живот “.

По думите му може да се стигне до повишаване на междинната пенсия с 16,7%

„ Ще се разшири обсегът на хората, които получават обществена пенсия за напреднала възраст, ще усъвършенства поддръжката за уязвимите групи, защото по-голям брой фамилии в потребност ще получават поддръжка от страната. Около 800 000 души от уязвими групи ще получат финансова поддръжка в по-висок размер “, изясни общественият министър Иванка Шалапатова .

При разискването на новия размер на линията на беднотия преди седмица бизнесът поддържа предлагането на кабинета, до момента в който синдикатите са срещу.

Зависи от осъществяването на бюджета за ноември, посочи министър председателят

Основните рецензии на профсъюзите са свързани освен с съответния размер, само че и с методиката за определянето на прага. Те считат, че този индикатор би трябвало да се актуализира по отношение на инфлацията, а не по отношение на данните на Евростат. По техни калкулации линията на беднотия би трябвало да се усили на 646 лева

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР