Линията е осигурена от Виваком и Националната пациентска организацияХората с

...
Линията е осигурена от Виваком и Националната пациентска организацияХората с
Коментари Харесай

Безплатен телефон за хронично болни до края на юни

Линията е обезпечена от Виваком и Националната пациентска организация

Хората с хронични болести могат да разчитат на безвъзмездна телефонна линия
(снимка: CC0 Public Domain)

И зползването на осведомителната линия в помощ на пациентите с хронични болести ще бъде гратис до края на юни . Виваком удължава периода, поради огромния интерес към отдалечените съвещания, които дават лекари експерти.

Телефон 0800 14 515 беше основан от Виваком и Националната пациентска организация по време на изключителното състояние. Телекомът обезпечава безплатните позвънявания, а платформата за обслужване на линията се дава в партньорство с CallFlow.

Всеки работен ден, от 9 до 18 часа, ендокринолози, онколози, кардиолози, психолози и инфекционисти дават съвещания на пациенти с разнообразни болести. Данните демонстрират, че за интервала от 22 април до 27 май 2020 година на осведомителната линия са се обадили 2630 пациенти.
още по тематиката
Всеки трети  търси помощта на кардиолог, а всеки четвърти – на ендокринолог. Един от 10 пациенти се нуждае от психическа поддръжка, регистрираха от Националната пациентска организация.

Голяма част от пациентите, които се обаждат на психолога, са самотноживеещи или младежи, останали без работа, както и пациенти с тревога и депресивни положения, в резултат на изолацията и социално-икономическата обстановка, в която се намират. Петима са заявили, че са жертва на принуждение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР