Линейките в Спешната помощ са на повече от 10 години

...
Линейките в Спешната помощ са на повече от 10 години
Коментари Харесай

Фирмата, която може да остави „Спешна помощ” без линейки, се оказа менте

Линейките в Спешната помощ са на повече от 10 години - постоянно се скапват и са в окаяно положение. За обновяването на автопарка се разчита на социална поръчка за близо 60 милиона лв., европейско финансиране.

Процедурата сега е блокирана от жалбата на българската компания " Вайнман технолоджи ", записана преди месец със 100 лв. капитал. Оказва се, че по същия метод се споделя и огромна немска компания за здравно съоръжение.
Спешната помощ скоро ще идва пешком поради обжалвана социална поръчка Неоткриваема нова компания със 100 лв. капитал блокира процедурата за пазаруване на коли за спешна помощ
Германците са безапелационни, че нямат общо с българското сдружение и има корист с името им: " С нас в никакъв случай не се е свързвала тази компания, с цел да ни желае позволение, с цел да употребява името ни. Не бихме желали този случай, да има отрицателен резултат върху имиджа на нашата компания. "
Снимка: bTV
Потърсихме шефа на българската компания, записана преди месец. На посочения адрес на сдружението не открихме никого.

Според адвокати компанията със 100 лв. капитал вкарва в подвеждане. „ Тази компания е записана в Търговския указател. Счетено е, че това, че дублира някакво име с някакво друго допълнение не е нарушаване. Успели са да запазят и се показват под него. Държавата по никакъв метод не може да вземе отношение”, разяснява юристът по здравно право доктор Мария Петрова.

Процедурата по обжалване може да продължи повече от месец. От здравното министерство споделят, че този интервал може да е съдбовен.

„ Ако ние не стартираме публичната поръчка за колите за спешна помощ, това основава риск от непризнаване на избран финансов запас. Това значи, че в случай че не получим част от средствата за колите за спешна помощ, би трябвало да компенсираме по някакъв метод с общия бюджет на проекта”, уточни зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Това е второто обжалване на търга. Юристите считат, че би трябвало да има по-строги правила за присъединяване в публичните поръчки – и да се отреже достъпът на сдружения с 2 лв. капитал, които вземат участие недобросъвестно.

Германската компания към този момент е подала сигнал до здравното министерство, което е сезирало Комисията защита на конкуренцията, където се апелира публичната поръчка. Въпреки това комисията ще прегледа жалбата на българската компания.

От Комисия за защита на конкуренцията отхвърлиха да разясняват какви са претекстовете на българската компания да апелира публичната поръчка за колите за спешна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР