Линейки се разкарват между болниците в опит да настанят за

...
Линейки се разкарват между болниците в опит да настанят за
Коментари Харесай

Линейки разкарват психичноболни пациенти по болниците

Линейки се разкарват сред лечебните заведения в опит да настанят за лекуване психичноболни пациенти. Оказва се, че поради неналичието на кревати екипите стоят блокирани с часове, оповестява в. „ Телеграф “.

По думите на лекарите от столичната Спешна помощ това е всекидневие.

В петък реанимационен екип поема адрес за психичноболен и изключително нападателен мъж, който изпотрошил дома си. На място идва и полиция. Мъжът е вкаран в колата за спешна помощ, само че в продължение на четири часа лечебните заведения отхвърлят да го одобряват и отпращат екипа на Спешна помощ.

"Този човек е рисков за себе си и близките. Ако никоя болница не го одобри и ние го пуснем, той може да убие някого. Въпросът е кой ще поеме отговорността за това ", сподели доктор Делян Георгиев - завеждащ промяна в ЦСМП - София.

Статистиката демонстрира, че всеки ден екипите на Спешна помощ се отзовават приблизително на 4 сигнала за психичноболни. Само за първите четири месеца на годината тези случаи са общо 562. Подобни проблеми обаче има освен с луди и нападателни. Същата е обстановката с бездомните хора и с алкохолиците. От януари до април незабавните екипи са покрили над 2000 такива случая. Най-много коли за спешна помощ са хвърчали по улиците поради пияни - 1557. За 120 дни това прави по 12 алкохолици в денонощието, добавя всекидневникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР