Линейката пристигнала за минути“Първо чух скандал и викове. Тук кънти

...
Линейката пристигнала за минути“Първо чух скандал и викове. Тук кънти
Коментари Харесай

Три камери заснели стрелбата заради куче

Линейката пристигнала за минути


“Първо чух скандал и крясъци. Тук кънти и всичко се чува. Помислих, че е кражба, тъй като непрестанно се краде, макар че има камери. После чух изстрела и изтръпнах. Мъжът падна, а жена му крещеше, че поради едно куче ще убият индивида. Обадах се на тел. 112 и повиках кола за спешна помощ ”. Това си спомни пред “Труд ” продавачка в будка за вестници в подлеза на бул. “Гоце Делчев ” и “България ” в София. Тя е била на метри от мястото, където 59-годишен наемател на магазин за елементи и корекция на колела стреля със законно оръжие по инцидентен минувач, тъй като кучето му препикало витрината.
 Полицаи водят към ареста стрелеца Иван Йорданов. Снимка: БТВ Полицаи водят към ареста стрелеца Иван Йорданов. Снимка: БТВ
Продавачката описа, че колата за спешна помощ пристигнала за по-малко от 10 минути. “Три камери има тук. Хората се принудиха да ги сложат, тъй като непрекъснато има обири ”, изясни тя. От столичната полиция ще прегледат записите от охранителните камери, които са ориентирани тъкмо против сервиза на стрелеца Иван Йорданов. Днес помещението бе затворено, а до него имаше полицейска лента.

“Колеги сме, поздравяваме се всеки ден, само че той постоянно е доста сериозен, не се майтапи и наподобява малко високомерен. Не знаехме, че има оръжие, а се оказа, че имал и досие в полицията ”, описват още продавачи в подлеза. “Досега такова нещо не сме виждали. Имало е побои, наркомани и клошари всеки ден препикават стълбите, само че в никакъв случай не са се стреляли ”, разясняват локални продавачи.

Пострадалият 50-годишен притежател на куче е нормализиран, само че към момента има заплаха за живота му. Той е в реанимацията на ВМА, само че е контактен, споделиха лекари. Куршумът минал през корема и засегнал тънкото черво.

Софийски градски съд ще взема решение за мярката


Искат непрекъснат арест за въоръжения продавач


Софийската градска прокуратура ще изиска непрекъснато задържане под стража за Иван Йорданов. Той бе задържан във вторник за 24 часа минути след стрелбата в подлеза. Това не е първото нарушение на Йорданов. Той е престъпно проявен за нанасяне на телесна щета. Оръжието, с което е стрелял, е законно притежавано. Според прокуратурата обаче има заплаха той да извърши друго закононарушение, в случай че бъде на независимост.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР