Линейка не стигна до болно дете в ивайловградско село заради

...
Линейка не стигна до болно дете в ивайловградско село заради
Коментари Харесай

Линейка не успя да стигне до болно дете: Как беше осигурена помощ за малкия пациент

Линейка не стигна до болно дете в ивайловградско село поради снега. Получи ли помощ детето?



Гюлхан Ариф търси помощ на незабавния телефон за 3- годишният си наследник, който е с висока температура. От Ивайловград до адреса в село Розино, където е пациентът, са близо 40 километра, а поради заснежения път колата за спешна помощ не съумява да стигне. Линейката остава на основния път, с цел да изчака там дребния пациент.

По 12-те километра от Розино до централния път, детето е извозено с персоналния автомобил на кмета на селото. „ Като не идва линйката, аз му открих една кола и го закарахме горе на разклона “, споделя бащата.

Детето е прегледано в колата за спешна помощ от фелдшера, след което отново с колата на кмета е откарано до персоналния доктор в Крумовград.

Кметът на селото Мюмюн Юсеин споделя, че е мъчно с повикването на кола за спешна помощ, като и за възрастни хора се постанова да се чака.

В общината без болница колите за спешна помощ са единствено две. Но поради липса на екипи, на промяна работи един. В този ден за Розино потегля остарялата кола за спешна помощ, която е мъчно проходима.

Вътрешна инспекция на незабавната помощ посочила, че автомобилът е механически безупречен, само че неприспособим за тежки зимни условия. Новата кола за спешна помощ, която е можела да стигне до адреса, в същия ден е била на сервиз.

Според Николай Николов, който е водач на кола за спешна помощ, са нужни към 30-35 минути с цел да стигне екипа до въпросното село и то в случай че няма сняг. „ Линейката е изправна, просто като има доста сняг няма по какъв начин да стигне “, споделя той.

По думите на Николов наличните екипи на незабавна помощ не са задоволителни, само че фрагменти няма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР