Линейка е посетила боляровското село Шарково, за да окаже първа

...
Линейка е посетила боляровското село Шарково, за да окаже първа
Коментари Харесай

Линейка хвърчи към Шарково да спасява баба Дора

Линейка е посетила боляровското село Шарково, с цел да окаже първа помощ на баба Дора – дамата, трансформирала се в знак на битката против евтанизирането на животни в Странджа, оповестява Флагман.бг.

Пенсионерката очевидно е приела потресаващата панорама на избитите си кози и овце извънредно тежко и се е наложило да се извика екип на Спешна помощ.

За благополучие баба Дора е добре, само че от 15-ина часа нито един от доброволците не се е чувал с нея. В селото не могат да влязат външни лица, а входно-изходните артерии се пазят от жандармерия.

Животновъд от Карлово изрази подготвеност да подари 100-ина кози на баба Дора. Животните ще бъдат изпратени, откакто изтече карантинния период от 3 седмици, предизвестяват ветеринарни инспектори.

Припомняме, че през вчерашния ден, към 15 часа стартира избиването на стадото на баба Дора, а дронът на сътрудниците от Радио 999 няколко часа по-късно снима потресаващи фрагменти – целият двор на дамата бе с труповете ни животните.

В същото време животновъди от Болярово не желаят да позволен инспектори да вземат втори проби от животните им, тъй като се съмняват в достоверността на резултатите. Днес земеделският министър Румен Порожанов пък загатна, че контролът на болестта ще бъде уголемен в 20-километрова зона от огнището, където е локализирано болестта. Досега зоната бе доста по-малка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР