Линдзи Вон спечели своята 79-а победа в Световната купа по

...
Линдзи Вон спечели своята 79-а победа в Световната купа по
Коментари Харесай

Линдзи Вон спечели убедително второто спускане в Кортина д’Ампецо

Линдзи Вон завоюва своята 79-а победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто беше най-бърза на спускането в Кортина д’Ампецо. Американката, която в петък остана втора след София Годжа, този път нямаше никаква конкуренция на пистата Тофане и взе втори триумф за сезона след този във Вал д`Изер.

Най-титулуваната жена в алпийските ски към този момент е единствено на седем победи от върха на Ингемар Стенмарк за най-вече победи в Световната купа. За 33-годишната Вон това е 12-а победа в Кортина, като тя към този момент има шест триумфа в спускането и шест в супер-Г.

Вон нямаше никаква конкуренция на пистата, откакто единствено две състезателки слязоха на под една секунда отдалеченост от победителката. Втора се класира Тина Вайратер на 92 стотни, а трета приключи протежето на Вон Джаки Уайлс.

Победителката от петъчния старт София Годжа позволи неточност и не съумя да приключи, което постави завършек на серията ѝ от триумфи. Италианките този път нямаха шанс, като само Йохана Шнарф се класира измежду челните 10.

E fanno 79!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР