Линдзи Вон не успя да сбъдне мечтата си за втора

...
Линдзи Вон не успя да сбъдне мечтата си за втора
Коментари Харесай

Линдзи Вон не успя да спечели злато от Олимиадата

Линдзи Вон не съумя да сбъдне фантазията си за втора олимпийска купа, откакто остана трета в последния си старт на игрите в ПьонгЧанг. 33-годишната американка, която преди надпреварата съобщи, че спускането в Южна Корея 99.9% ще бъде и нейно последно присъединяване на олимпийски игри, не съумя да повтори достижението си от Ванкувър 2010, когато завоюва купата.

Вон се задоволи с бронза, откакто изостана на 0.47 секунди от победителката София Годжа. 25-годишната италианка съкруши съперничките си в спускането в алпийските ски. Годжа финишира с време 1:39.22 минути, като остави на едвам 0.09 секунди зад себе си норвежката Рагнхилд Мовинкел (1:39.31 мин.).

За Годжа това е първи олимпийски орден в кариерата й. Топ 6 допълниха Тина Вайратер от Лихтенщайн, Алис Маккенис от Съединени американски щати и Корин Зутер от Швейцария.

Голямата любимка в дисциплината Линдзи Вон трябваше да се задоволи единствено с бронзовия орден. Така тя не съумя да стане най-възрастната олимпийска шампионка в историята.

Вон обаче към този момент е най-възрастната медалистка в историята на алпийските ски на олимпийски игри. За американката това бе трети орден от олимпиади след купата в спускането и бронза в супергигантския слалом във Ванкувър, написа "Блиц ".

След като не съумя да завоюва златото в ПьонгЧанг, Вон не сдържа сълзите си, като се наложи нейни колежки да я утешават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР