Линдзи Вон навлиза в оптимална форма по-малко от месец преди

...
Линдзи Вон навлиза в оптимална форма по-малко от месец преди
Коментари Харесай

Линдзи Вон е уверена, че навлиза във форма преди олимпийските игри

Линдзи Вон навлиза в оптимална форма по-малко от месец преди началото на олимпийските игри в Пьончан. Американската скиорка увери, че се усеща доста по-добре с наближаването на надпреварите в Южна Корея, които са неин акцент за сезона.

Победителката в 78 старта от Световната купа се цели във втора олимпийска купа след тази от спускането във Ванкувър 2010. Преди стартовете в Кортина д`Ампецо американката приказва за подготовката си.

" Тук снегът е съвършен и скатът е съвършен. Много съм уверена освен поради формата си, само че и поради това, че познавам чудесно трасето в Кортина ", сподели Вон, откакто завоюва двете тренировки преди петъчното втурване.

Американката доминираше над съперничките си, като и в двете тренировки преднината ѝ беше близо секунда. Вон има 11 победи в Кортина д`Ампецо, само че се надява да продължи с отличното си показване в италианския курорт.
✅ QUALIFIED!
.@lindseyvonn is going to her 4️⃣th #WinterOlympics! ⛷
➡️ https://t.co/zlH2hyC03zpic.twitter.com/sn0F6DUoff
— U.S. Olympic Team (@TeamUSA) January 13, 2018

В петък и събота скиорките ще имат две спускания, а в неделя и старт в супер-Г. Формата, която демонстрира Вон в последните дни, е радикално друга от представянето ѝ в Бад Клайнирхайм, където приключи девета в супер-Г и едвам 27-а в спускането.

" В цялата си кариера в никакъв случай не съм имала проблем да доближи до оптималната си форма. През годините се научих да ръководя тази спортна форма за най-важните стартове и имам вяра, че мога да го направя и на олимпийските игри ", сподели американката, която има единствено една победа през сезона във Вал д`Изер.

Тя посочи, че ще започва в гигантския и супер гигантския слалом в Пьончан, с цел да усети снега в Пьончан, само че задачата ѝ е спускането на 21 февруари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьончан 2018 (21)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР