Lindsey Graham `Totally Surprised` By Georgia Grand Jury Recommending Charges

...
Sen. Линдзи Греъм (R-S.C.) каза, че е напълно изненадан“ от
Коментари Харесай

Sen. Линдзи Греъм (R-S.C.) каза, че е „напълно изненадан“ от разкритието, че голямо жури в Джорджия е препоръчало той да бъде обвинен в наказателна отговорност за опити за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г.

„Това, което аз е в съответствие с работата ми като сенатор на САЩ, председател на съдебната комисия“, каза Греъм пред репортери в Южна Каролина в петък. „Мисля, че системата в тази страна излиза от релси и трябва да внимаваме да не използваме правната система като политически инструмент.“

Специалното голямо жури гласува с 13-7 по-рано тази година за препоръчва обвинения срещу Греъм, сега най-добрият републиканец в съдебната комисия на Сената. Сенаторът не беше окончателно обвинен от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, когато тя повдигна обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп и други съюзници миналия месец.

Според специален доклад на голямото жури, публикуван в петък, панелът също вярва, че множество други трябва да бъдат криминално обвинени за заговор за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г., включително бившия съветник по националната сигурност на Тръмп Майкъл Флин и бившите американски сенатори Дейвид Пердю и Кели Льофлър, и двамата републиканци от Джорджия. Голямото жури също препоръча обвинение срещу Пердю за неверни изявления относно изборите.

Прокурорите по делото изследваха изключително необичайно телефонно обаждане, проведено от Греъм до държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер 10 дни след изборите през 2020 г. Греъм попита Рафенспергер по време на разговора дали има властта да хвърли всички бюлетини по пощата в определени окръзи. Рафенсбер каза, че звучи така, сякаш Греъм му предлага да намери начин да остави настрана законно пуснатите бюлетини.

Но Греъм отрече това намекване, повтаряйки в петък, че просто се пита за начина, по който са били проведени и президентските избори като относно балотажа на изборите за Сенат, включващи Пърдю и Льофлър, които все още не са се състояли.

„Ако някога стане невъзможно или политически опасно или правно опасно за сенатор от Съединените щати да повика хора, за да разбере как изборите бяха грешни, Бог да ни е на помощ. На следващите избори, ако имам въпроси, ще направя същото“, каза Греъм.

„Свърших работата си. Не бих променил нищо, което съм направил“, добави той.

Прокурорите имат широка свобода на преценка при решаването как да обвинят някого и не е ясно защо Уилис е поискал някои обвинения, но не и други. Аша Рангапа, адвокат и правен коментатор за MSNBC, предположи в петък, че повдигането на обвинения срещу членове на Конгреса може да се окаже трудно и вредно за по-широкия случай.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук за да го видите. Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите. Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР