Линда Носкова продължава да изумява с изявите си в тазгодишното

...
Линда Носкова продължава да изумява с изявите си в тазгодишното
Коментари Харесай

И световната №2 не можа да я спре: 18-годишната Носкова е на финал в Аделаида!

Линда Носкова продължава да изумява с изявите си в тазгодишното издание на WTA 500 конкуренцията в Аделаида и през днешния ден откри място в своя дебютен край на шампионат под егидата на WTA. След като на старта чехкинята отстрани международната №8 Дария Касаткина, а в полуфиналите наложи волята си над някогашната №1 и двукратна шампионка от Шлема Виктория Азаренка, през днешния ден 18-годишната тийнейджърка преодоля съпротивата и на втората в света Онс Жабер. Тийнейджърката за следващ път показва изключителна зрялост в представянето си макар своята нежна възраст и изцяло заслужи успеха, реализирана след крайното 6:3 1:6 6:3. Така тя си резервира място в разногласието за купата, където я чака конфликт против втората сложена в схемата Арина Сабаленка.

Чешката представителка навлезе в мача със сериозна доза убеденост и наложи високо движение на игра още от първите минути на дуела. Тя още веднъж се довери на присъщия за себе си нападателен жанр на игра, който ѝ оказа помощ да реализира пробив още в дебютното подаване на противничката си. Впоследствие Жабер стартира да подхваща контраофанзиви и на няколко пъти се снабди с благоприятни условия за връщане на пробива. Поставена напрегнат, международната №102 не трепна и съумя да опази преднината си, прибавяйки откриващия сет към своята сметка.

В началото на втората част обаче обстановката на корта напълно се промени, защото арабката реализира ранен пробив след пропуски от страна на тийнейджърката и небрежно си построи задатък от 3:0. Финалистката от Уимбълдън и US Open продължи да бъде извънредно настъпателна при разиграванията на посрещане и във всяко подаване на съперничката си успяваше да се снабди с брейкболи. В шестия гейм напъните на топ поставената се увенчаха с триумф и тя дублира преднината си от пробив, с което изцяло лиши от конспирация оставащите минути в сета.

Жабер придвижи стремежа си и при започване на третата част, където имаше три благоприятни условия за пробив още в първия гейм. Поредните няколко безапелационно извършени акции от страна на чехкинята обаче заличиха възможностите на тунизийката. Това даде спомагателен подтик на младата състезателка, която в четвъртия гейм на собствен ред се възползва от съмненията на съперничката си, с цел да осъществя брейк, оказал се съдбоносен за развръзката на дуела в нейна изгода и класирането й за дебютен WTA край.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР