Линда Фрухвиртова с всеки изминал двубой набира все по-голяма популярност

...
Линда Фрухвиртова с всеки изминал двубой набира все по-голяма популярност
Коментари Харесай

Чарлстън: 16-годишната Фрухвиртова продължава да изумява тенис света!

Линда Фрухвиртова с всеки минал дуел набира все по-голяма известност измежду тенис обществото. 16-годишната чехкиня през миналата седмица направи истински възторг на WTA 1000 шампионата в Маями, надделявайки две представителки на топ 30, с цел да доближи осминафиналната фаза, само че силите ѝ не стигнаха за повече и преклони глава пред Паула Бадоса. Несъмнено мощното ѝ показване поради нежната възраст бе видяно от мнозина и Фрухвиртова получи,,уайлд кард " за конкуренцията в Чарлстън, която започва през вчерашния ден.

Чехкинята имаше по никакъв начин леката задача да вземе присъединяване в откриващия мач на шампионата, а нейна съперничката бе небезизвестната Ана Конюх. 16-годишната тенисистка беше във водещата роля на корта и постоянно съумяваше да постанова темпото си, което ѝ носеше солидно количество лесни точки, по-късно оказали се основни за крайния процес на срещата и тя победи след 4:6 6:1 6:3. В идващия кръг на конкуренцията за международната номер 188 следва конфликт с победителката всред Белинда Бенчич и Ксию Ванг.

В началото на дуела се виждаше равнопоставеност на корта, само че Конюх първа се възползва от неточностите в играта на съперничката си, с цел да поведе с пробив задатък, който с лекост затвърди. Хърватката откри нужния темп в играта си и безпроблемно се поздрави с триумфа в първия сет.

Фрухвиртова ненадейно за годините си, не се подаде на отрицателните страсти, резервира нужното успокоение, като се абстрахира от грешките си и скоро след началото на втората част разполагаше с пробив преднина. Усетила, че има нужното предимство, тя продължи да надгражда равнището си, контролираше протичащото се на корта и изцяло справедливо с нов брейк изравни резултата в обособените елементи.

Решителната част се разви аналогично на втората, откакто ранен пробив първоначално за 16-годишната тенисистка значително " умъртви " интригата. Сервисът, който безспирно се движеше във възходяща линия, се трансформира в извънредно значим фактор за Фрухвиртова и тя изглеждаше непоклатима на лично подаване, с цел да постави завършек на срещата след 1 час и 50 минути, класирайки се с нов страховит триумф към втория кръг на конкуренцията в Чарлстън от сериите,,WTA 500 ".

Teenage dream
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР