Лимузината на новия Mercedes А-класа още не на пазара, но

...
Лимузината на новия Mercedes А-класа още не на пазара, но
Коментари Харесай

Лимузината на Mercedes А-класа - шампион по аеродинамика

Лимузината на новия Mercedes А-класа още не на пазара, само че стартира да натрупа популярност. Автомобилът завоюва наградата с минимум челно противодействие в света. По този метод Mercedes-Benz пази своя международен връх, който до момента принадлежеше на CLA купе.

По време на теста лимузината на А-класа е дал коефициент на аеродинамично противодействие 0,22. За да бъдат реализирани тези впечатляващи резултати, инженерите на Merceds са оптимизирали лимузината до най-малкия подробност, употребявайки многочислени калкулации, системи за автоматизирано планиране и проби в аеродинамична тръба в Зинделфинген.

В допълнение към изключителната форма на автомобила са приложени и многочислени ограничения с по-ограничен резултат, довели до новия международен връх: интелигентно понижаване на челната повърхност, макар доста по-комфортните интериорни размери, оптимално уплътняване във всички зони (напр. към корпусите на фаровете), както и покриване на съвсем цялото дъно на каросерията, включително под двигателния отсек, главните долни панели на купето, елементи на задната ос и дифузера.

Спойлерите на предните и задните калници са усъвършенствани особено за оптимално дейно ориентиране на въздушния поток към гумите. Джантите и гумите също са с усъвършенствани аеродинамични характерности. В взаимозависимост от пазара се предлага и система с два жалуза зад радиаторната решетка за минимизиране на въздушния поток през двигателния отсек.

Новата аеродинамична A-класа лимузина, която е създадена в Зинделфинген, Германия, ще се създава в Агуаскалиентес, Мексико и Ращат, Германия.

В България, Силвър Стар ще показа новата А-класа лимузина през ноември 2018г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР