Лимузина Mercedes-Benz 190 D, произведен на 05.01.1966 година, е новата

...
Лимузина Mercedes-Benz 190 D, произведен на 05.01.1966 година, е новата
Коментари Харесай

Лимузина Мерцедес от 1966-а е новата атракция в Албена

Лимузина Mercedes-Benz 190 D , създаден на 05.01.1966 година, е новата атракция за гостите на „ Албена “. Сребристото ретро возило с червен кожен салон е паркирано до „ Парадайс Блу Хотел § СПА “. Оттамq против възнаграждение, всеки ден от 18:00 до 20:00 часа ще потегля ретро тур, к ойто включва разходка и сладко пиршество в кафе - сладкарница „ Панорама “ на хотел Добруджа “.
 лимузина Албена
На фона на впечатляващата панорама, която се разкрива от 15 етаж, гостите ще могат да похапнат парче торта /„ Сахер “, „ Гараш “ или „ Москва “/, да пият ароматно кафе, студено пресован сок от круша или чаша пенливо вино „ Албена “. Ще могат и да си създадат фотоси. Преживяването несъмнено си коства, заявяват от комплекса.
           
Ретро автомобилът също по този начин може да бъде наеман и по разнообразни мотиви, да вземем за пример женитба в „ Албена “. Зад кормилото, облечен в жанр 60-те, е Димитър Ташев , който може да споделя доста за историята на ваканционното населено място.
 лимузина Албена
Любопитен факт е, че годината на произвеждане на автомобила съответствува с годината, в която основният архитект на „ Албена “ - арх. Николай Ненов, избира мястото, на което да бъде построена. На 18 януари 1968 първият секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на Министерския съвет Тодор Живков и ръководителят на националното заседание Георги Трайков алегорично вършат първата копка на терена.
 лимузина Албена
За малко повече от година са издигнати 9 хотела, 4 ресторанта, 2 бара и инфраструктурата към тях. На 24 август 1969 година е тържественото му разкриване. Със същия този Mercedes-Benz 190 D за церемонията идва арх. Петко Тодоров, първият ръководител на Комитета по туризъм в България.-->

Според Жельо Стайков, дълготраен шеф на " Албена " и прочут в страната началник в системата на Комитета по туризъм, арх. Тодоров има заслуга за основаването на  катедрата по туризъм във Варна, с което стартира образованието на фрагменти с висше обучение в региона на туризма.

Броят на туристите за този първи сезон е 8600, а нощувките са 103 888.

За 49-годишната си история „ Албена “ няма доста управници. Първият началник в продължение на 11 години е Жельо Стайков , който има изключителни заслуги за построяването и одобряването на курорта. След него поста заема  Райно Митев .

Една година по-късно отпред на най-модерния туристически комплекс идва Петър Апостолов и остава на него до 1989 година Оттогава до момента „ Албена “ се ръководи от Красимир Станев и за никого не е загадка, че тя e огромната му обич. Доказва го позицията, която заема по време на раздържавяването й - приватизация нацяло, а не на парче. Отстоява я до дъно. Години по - късно резултатите удостоверяват, че е бил безусловно прав.

Курортът остана зелен и хубав. Екополитиката заема водещо място в неговото развиване. 20-и път плажът е приет за един от най-хубавите в света и е отличен с премията „ Син байрак “ за 2018 година Все повече туристи избират „ Албена “ за спокойна фамилна отмора - едно кътче от парадайса с името на Йовковата героиня, неповторимо и друго като нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР