Лимитите за лечението на деца, които са една от причините

...
Лимитите за лечението на деца, които са една от причините
Коментари Харесай

Здравните власти вече твърдят, че лимити за лечението на деца няма

Лимитите за лекуването на деца, които са една от аргументите за митингите на работещите в профилираната детска болница " Проф. доктор Иван Митев ", не съществуват и са плод на недоумение. Това разгласи в сряда, близо месец след началото на протеста на педиатрите, зам.-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

Тя сподели, че следва нова среща с управлението на болничното заведение по въпроса, макар че работещи в лечебното заведение към този момент се срещаха с управлението на Министерство на здравеопазването, а в деня на последния им митинг другият зам.-министър на опазването на здравето доктор Бойко Пенков пое ангажимент персонално той да предложи отпадане на лимитите за лекуване.

Работещите в детската болница към този момент два пъти излизаха на митинг с искане за специфичен статут на лечебното заведение, независимост да лекуват без предели и почтени хонорари, а за петък, 10 май се приготвя нов митинг с блокиране на бул. “Акад. Иван Евстатиев Гешов “. Работещите в детската болница заплашват с групови оставки, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, защото не са склонни да чакат построяването на бъдещата нова детска болница, с цел да лекуват децата при естествени условия.

В отговор на надигналото се неодобрение педиатрите получиха обещания за унищожаване на лимитите и нарастване на цените на клиничните пътеки.

След съвещанието на Надзорния съвет на НЗОК в сряда обаче Начева сподели, че няма да има ограничавания при приемането и лекуването на деца в столичната педиатрична болница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР