Lime Asset Management, който с активи в размер на 4

...
Lime Asset Management, който с активи в размер на 4
Коментари Харесай

Най-големият хедж фонд в Южна Корея спря плащанията

Lime Asset Management, който с активи в размер на 4 милиарда $ е най-големият хедж фонд в Южна Корея, прекрати на средства от страна на вложителите, като е замразил общо 710 млн. $ от портфолиото си в понеделник. Причината за това е, че компанията не е способна да продава активи задоволително бързо, с цел да посрещне настояванията на вложителите за средствата им, съобщи Bloomberg.

Освен това фондът е спрял заплащанията на спомагателни 210 млн. $ през днешния ден, откакто е замразил активи на стойност 603 милиарда вона, показва основният изпълнителен шеф на основаната в Сеул компания Вон Джонг-Джун в послание до медиите. " В резултат на скорошния спад на пазарa Kosdaq и понижението на цените на акциите на фирмите, в които сме вложили, за нас е мъчно да осигурим ликвидността посредством конвертиране на акциите в облигации, както планирахме ", написа той.
 Собственикът на най-големия хедж фонд в света купува първите си акции на 12 години
Собственикът на най-големия хедж фонд в света купува първите си акции на 12 години

Той е спестявал от работата си като разносвач в голф клубовете

Очаква се това да не е краят на проблемите за Lime Asset Management, който може да спре достъпа до още 412 млн. $. Според анализаторите това може да докара до проблеми за бранша като цяло. " Тъй като Lime изпитват усложнения, други хедж фондове в страната, които досега нямат проблеми с конвертирането на финансовите си принадлежности, може да се изправят пред скептицизма на вложителите ", разяснява старшият анализатор в Korea Capital Market Institute Ким Пил-куй. " Може би пазарът би трябвало да стане по-прозрачен, само че това няма да е елементарно. "

Спирането на заплащанията от страна на Lime не е невиждан феномен. Преди четири години същото се случи и с Third Avenue, което докара до краха на компанията за ръководство на активи. По-късно трите най-големи имотни фонда във Англия внезапно замразиха активи на стойност 12 милиарда $ след вота за овакантяване на Европейския съюз. Две години по-късно същото направи и швейцарският фонд GAM, който беше последван от Neil Woodford.
 $27.6 милиарда активи: Как един от най-големите хедж фондове върви нагоре?
$27.6 милиарда активи: Как един от най-големите хедж фондове върви нагоре?

Компанията залага на сливания и придобивания

Наскоро заплащанията към вложителите бяха прекратени и от Arrowgrass Capital Partners, откакто намали оценката на каузи си в най-стария лунапарк във Англия.

Някои анализатори и специалисти, в това число гуверньорът на Bank of England Марк Карни към този момент подлагаха на критика капиталовите фондове, които дават обещание на клиентите си да изтеглят парите си всекидневно. Всъщност даже Карни уточни, че този модел на фондове са " построени върху машинация ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР