Лиляна Павлова ще бъде евродепутат от ГЕРБ, стана ясно от

...
Лиляна Павлова ще бъде евродепутат от ГЕРБ, стана ясно от
Коментари Харесай

Лили Павлова ще бъде евродепутат

Лиляна Павлова ще бъде евродепутат от ГЕРБ, стана ясно от изказване пред бТВ на Мария Габриел, която сподели, че ще остане представител на България в Европейската комисия. Така тя освобождава своя мандат за Павлова.

Не мога да си разреша да не остана комисар, не мога да си разреша България да остане без представител в Европейската комисия, уточни Мария Габриел. И разкри, че сутринта е говорила за това решение с премиера Бойко Борисов. Габриел акцентира, че поема риск, освобождавайки мястото си в Европарламента, само че е подготвена на него.

Преговорите за управление на европейските институции няма да са ясни, разкри Мария Габриел. И уточни, че ГЕРБ, като част от ЕНП, ще държат на кандидатурата на Манфред Вебер.

Много бих желала районът на Централна и Източна Европа да бъде показан в управлението на евроинституциите, не може единствено представители на Франция, Дания и други западноевропейски страни да са там, акцентира тя.

ГЕРБ е жив организъм, той би трябвало и ще продължи да се развива. Но би трябвало тясна връзка с хората, дневният ред на България не може да не бъде дневният ред на Европа, сподели още Мария Габриел.

Тя акцентира, че след Борисов няма какво да добави към оставката на Цветан Цветанов. Според Габриел няма потребност от прекомерно бичуване там, където са показани недостатъци и неточности. Всеки е съдействал по някакъв метод в акцията, счита тя.

Когато става дума за отбрана на националния интерес, би трябвало да сме като един в Европарламента, безапелационна е определената за евродепутат от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР