Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския

...
Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Ще има ли втора среща на върха „16+1“?

Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 година, се срещна със заместник-генералния шеф на дирекция “Европа” в Министерство на външните работи на Китай и заместник-генерален секретар на Секретариата на “16+1” Лу Шан в София през днешния ден.

Това оповестиха от Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

Двамата разискаха организацията и провеждането на Четвъртата Среща на локалните водачи от Китай, България и страните от Централна и Източна Европа, планувана да се състои още веднъж в София, на 20 октомври тази година.

Срещата ще събере регионални шефове, кметове, националните координатори за самодейността за съдействие Китай-ЦИЕ, представители на районите и на бизнеса от всички страни от формата. В България се чака да дойдат близо 700 делегата, измежду които губернатори и представители на локалната власт от 20 китайски провинции и страните от ЦИЕ.

Целта на срещата сред локалните управляващи от страните от формата „ 16+1 “ е всички дружно и градивно да обсъдят бъдещото си съдействие във всички области с съответни хрумвания и проекти.

В рамките на срещата, министър Лиляна Павлова и господин Лу Шан разискаха и подготовката по основаването на Глобален партньорски център в границите на самодейността „ 16+1 “.

На срещата участваха и специалисти от министерството на външните работи, министерството на стопанската система и на НДК.

Представителите на китайската делегация благодариха на министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 за отличната подготовка и логистика на срещите „ 16+1 “ в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР