Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС

...
Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Въпреки БСП, Българското председателство водеше преговори и постигаше консенсус, беше честен и неутрален посредник между държавите членки

Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, разяснява в изявление за Агенция "Фокус " рецензиите, които Българска социалистическа партия насочи през днешния ден във връзка с Българското европредседателство.

-Министър Павлова, през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подлага на критика Българското председателство. Какъв е вашият коментар по тематиката?

Лиляна Павлова: Българска социалистическа партия за следващ път употребява остарялата си тактичност да нападна най-успешните политики и достижения на българското държавно управление. Българска социалистическа партия още веднъж подлага на критика безспорните достижения на България и не е схванала кои бяха целите в Програмата на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз, показани на 1 декември 2017 година в Народното събрание на Република България и със свое решение изрази поддръжка за Програмата.
Там, където сме потвърдили професионализъм и водачество, където получаваме най-високи оценки от европейските ни сътрудници и самопризнание за качествената и добре свършена взаимна работа на политици, специалисти и неправителствени, бизнес и юношески организации.
Българска социалистическа партия употребява Българското председателство, с цел да може управлението да основава усещане на дейна и градивна съпротива.
Сътрудничеството с най-важната за председателството непрекъсната парламентарна комисия за европейските въпроси, беше скъпо, а тя е ръководена от представител на Българска социалистическа партия. Диалогът посред ни беше непрекъснат и потребен в търсенето на консенсус по значими за страната ни и Европа тематики.
Основната цел на Българска социалистическа партия е да дискредитират държавното управление, както с митинги, по този начин и с вотовете на съмнение, планувани по график и без причини. Не че няма проблеми в страната, само че те се вземат решение с дейности, с разговор, а не със спекулативни изказвания и ПР акции.
Всички ругатни и нападки са плод на политическа завист и злоба. Българска социалистическа партия няма градивни оферти или визия, а единствено гневна битка за власт непременно на правилото „ 3 пъти катастрофирах, и към този момент се научих по какъв начин да карам колата “.

- Г-жа Нинова сподели, че председателството е красива опаковка, само че няма водачество.

Лиляна Павлова: България и държавното управление получиха висока оценка и поддръжка, само че опозицията вместо да се зарадва в името на България, единственото се старае да го омаловажи и да принизи триумфа. Много тъпо. Именно водачеството и лидерската роля на България бяха основата за триумфа на Председателството и постигнатите съответни резултати. Европа е по-консенсусна – проличава от позицията по комерсиалната политика на Европейски Съюз, единството за Брекзит, признатото законодателство в обществената сфера и доста други по време на българското председателство. България е по-конкурентоспособна - България е с повишено доверие, изменен имидж, повишен кредитен рейтинг. Кохезия – България ще получи нарастване на средствата от Кохезионната политика и от средствата миграция, цифрова промяна с помощта на напъните на държавното управление. България потвърди своя лидерски капацитет при отстояването на позиции и намирането на решения по настоящи тематики, като показва своя европейски облик на виновен и приближен сътрудник, без значение от опитите за омаловажаване и обезценяване на резултатите от Българското председателство, както и на напъните и професионалната подготвеност на политическо и експертно равнище. Цялата днешна конференция буди неразбиране, тъй като е издигната върху първичните хрумвания за цели преди те да придобият финален тип след близо 200 публични разисквания, извършени в страната през предходната година. Приоритетите на Българското председателство са 4, а не три. Първият е Бъдещето на Европа и младежите - стопански напредък и обществено доближаване. Вторият - Европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани. Третият - Сигурност и непоклатимост за мощна и единна Европа и четвъртият - Цифрова стопанска система и умения на бъдещето. Българска социалистическа партия демонстрира или надълбоко непознаване на методът, по който действат ротационните ръководи, или от чисто политическа завист и злоба вършат сходни изводи. Българското председателство беше отворено към жителите и постави оптимални старания за одобряването на мощна, цифрова и единна Европа. И това не са голи приказки, в противен случай, това са констатации и резултати, изпълнени с богато наличие. Фактите приказват сами за себе си и като качество, и като количество. Въпреки Българска социалистическа партия Българското председателство управляваше ловко този комплициран и изпълнен с непрекъсната работа развой, водеше договаряния, съгласувания, постигаше консенсус, беше почтен и безпристрастен медиатор сред страните членки за реализиране на цели, които да дадат опция на Европа да се развива сполучливо и да дава сигурност и непоклатимост на своите над 500 милиона жители. Българското председателство реализира сериозен прогрес с приемането на значимо за жителите законодателство, работеше за отстояване както на националния интерес, по този начин и в имено на единството на Европа. Фактите и оценките за това са показателни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР