Лиляна Деянова и Мартин Димитров разпространиха свои изявления от предварителния

...
Лиляна Деянова и Мартин Димитров разпространиха свои изявления от предварителния
Коментари Харесай

ЛиЛана: Спецсъдът е абдикирал от правосъдието

Лиляна Деянова и Мартин Димитров разпространиха свои изказвания от предварителния арест в Софийския затвор, където са към този момент 4 месеца.
Утре, 6 август, от 10 ч. Специализираният апелативен съд ще гледа обжалването на мярката за неотклонение на Лиляна Деянова. Нейни близки, както и консуматори на унищожената им обществена платформа Civi приканват хората да се съберат пред спецсъда на ул. Черковна 90 в столицата в символ на поддръжка.
Лиляна Деянова бе оставена с най-строгата мярка “задържане под стража ” от състав на Специализирания углавен съд, макар безапелационната здравна експертиза и показанията на вещото лице, че здравословното й положение се утежнява от изискванията в ареста. Лиляна има 3 интервенции на гръбначния дирек. При осъществения обзор, предписан от съда, се откри, че има 2 възпалени прешлена. Всички медицински лица, взели участие в правенето на експертизата са безапелационни, че оставането в ареста крие риск за живота й. Състоянието й изисква непрекъснато придвижване, характерни извършения, физиотерапия. Това е безусловно невероятно при 24-часов непоколебим тъмничен режим, спане на железна койка и при цялата влага в ареста.
В момента единствено към нея и съдружника й Мартин Димитров, се ползват невиждани ограничения за сигурност - килиите им са заключени с спомагателен катанец и при всяко отворяне участват по 7 индивида, които снимат и с камера. Подобно нещо се е случвало единствено по време на предварителните арести на братя Галеви, споделят охранителите в пандиза.

“От всички към 40 разпитани очевидци дотук, нито един не приказва да е видял или даже да е чул за закононарушение. И все пак против нас се случва този произвол.
Аз и Лили в никакъв случай не сме правили нищо неправилно. Спецсъдът е абдикирал от правораздаването и просто извършва поръчка да размазва физиономиите на всички, които нервират или не се подчиняват ”, споделя Мартин Димитров в своето послание от пандиза.
“Вече 4 месеца, с цел да оправдаят задържането ни, Специализираната прокуратура и Специализираният съд употребяват против нас показанията на чиновници на Пътната организация, за която първо ние подадохме сигнал за корупция. Бяхме осъдени, тъй като ние с Мартин си позволихме да разкрием корупцията в ТОЛ системата - сигнал от близо 600 страници ”, споделя Лиляна в своето послание от пандиза. “И ние не разбираме, какво би трябвало да създадем ние като жители на тази страна, в случай че дадена институция не си извършва отговорностите — да емигрирамe или да подадем сигнал в Прокуратурата?! По нашия сигнал няма един разпитан, само че ние сме задържани под предлог, че сме били спечелили преди 4 години един европейски план. ”

Въпросният европейски план е проверяван неведнъж и не са открити никакви нарушавания. Има и отчет на някогашния стопански министър Емил Караниколов с експлицитна констатация, че няма каквито и да било престъпления. Специализираната прокуратура оспорва констатациите на отчета, само че в никакъв случай не разпитва към този момент някогашния министър. Има отводи за формиране на наказателни производства и от Софийска районна прокуратура, и от Софийска градска прокуратура, и от икономическа полиция, и от ДАНС. И тези отводи не са взети поради и Гешев, и Спецпрокуратурата, задържат Лили и Мартин в ареста на ул. Майор Векилски. Без каквито и да било основни доказателства, даже и под формата на свидетелски показания.
Утре по време на делото за мярката за неотклонение на Лиляна Деянова на всички присъстващи публицисти ще бъде възложен целия сигнал от 600 стр. за корупция и корист в АПИ и обвързваните институции в подтекста на построяването и оперирането на ТОЛ-системата. Припомняме, че точно Лиляна и Мартин откриха, че стотици милиони лв. действително изтичат в една куха компания.
Вижте още:
ЛиЛана още веднъж пред съда - ще влезе ли в ареста или не?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР