Lilium Jet е електрическа мобилна машина, събираща идеята за хеликоптер, кола, такси

...
Lilium Jet е електрическа мобилна машина,
събираща идеята за хеликоптер, кола,
такси
Коментари Харесай

Lilium Jet - излита ли електрическо такси? - видео

Lilium Jet е електрическа мобилна машина, събираща концепцията за хеликоптер, кола, такси и аероплан в едно. Всичко това подплатено с моща на цели 36 изцяло електрически мотора. Lilium Jet може да стартира отвесно и по-късно да премине към водоравен полет. Първият му полет бе сполучливо приключен с прототип на бъдещото въздушно такси първоначално на май тази година.

Машината Lilium Jet е дело на едноименното новостартиращо дружество /стартъп/ от Веслинг покрай Мюнхен, е предназначено за транспорт на петима души. Тя няма задвижващи и управляеми колела, нито самостоятеулно витло, да не приказваме за предавателна кутия.

Въздушното такси ще върви с максимална скорост от 300 км/ч. Обхватът на хвърчене от 300 километра, съгласно Lilium, е над този на повечето оповестени съперници. Основната причина за това е структурата на крилото. Докато бъдещите пътнически дронове употребяват огромна част от енергията си единствено с цел да останат във въздуха, Lilium Jet употребява добавената подемна аеродинамична мощ на своите твърди крила.



В резултат на това той харчи по-малко от десет % от оптималната си мощност от 2000 конски сили по време на круиза. "Благодарение на тази ефективност, потреблението на сила на Lilium Jet е еквивалентна на тази на електрически автомобил на същото разстояние, " - споделя производителят. Не само, че летящото такси може да свърже предградията с градските центрове и летищата с основните железопътни гари, но и обезпечава налични високоскоростни връзки сред районите.

Прототипът, който сега се управлява дистанционно от земята, в този момент би трябвало да завърши обширна серия тестови полети. Тя следва да сложи основата за сертифициране на въздухоплавателното средство в сходство със стандартите за сигурност, които са съпоставими с тези за огромни търговски самолети. През 2025 година Лилиум желае да предложи въздушна таксита по поръчка. Цената на билета трябва да е съпоставима с такси само че при четири пъти по-висока скорост на “доставката ”.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР