Lilium e германски стартъп, основан през 2015 година от 4-ма

...
Lilium e германски стартъп, основан през 2015 година от 4-ма
Коментари Харесай

Производител тества своя самолет – въздушно такси и ще го пусне в експлоатация до 2025

Lilium e немски стартъп, учреден през 2015 година от 4-ма инженери, които са били докторанти в Техническият университет в Мюнхен. Малката компания предлага услугата за въздушно такси.

Тя е известна с електрическия аероплан, който сътвори, наименуван Lilium Jet и кадърен да излетява и се приземява отвесно. Вече компанията приключи сполучливо всички проби на прототипа на Lilium Jet, написа Forbes.

Той може да транспортира 4 пасажери с техния багаж и водач, като изминава до 300 километра, което почти е дистанцията от Ню Йорк до Бостън със скорост от 300 километра в час. Тези индикатори сочат, че продуктът на младите студенти надминава всички останали стартъпи за въздушни таксита, като може да измине по-дълго разстояние от тях за по-кратко време.

Базираната в Мюнхен компания разисква кои направления да стартира да обслужва. Тя ще обезпечава бързо и налично пътешестване по поръчка сред огромните градове и такива, които понастоящем не са свързани с самолетни компании.
 Снимка 423858
Източник:

" Колко надалеч можем да стигнем за 1 час? Искаме фундаментално да променим това за всички ", споделя Ремо Гербер, основен търговски шеф на Lilium.

Компанията е събрала $101 милиона под формата на рисков капитал, което я прави един от най-добре финансираните стартъпи за въздушни таксита. Въпреки това обаче Lilium ще има потребност от още много средства, с цел да развие цялостната си визия за въздушните таксита.

Това, което немският стартъп има в обилие е сурова сила. Четиримата студенти, които я основават, създават личен мотор със единствено една движеща се част, която задейства дребен вентилатор. Самолетът разполага с 36 мотора, инсталирани над основното крило. Мощността на въздушното такси е 2000 конски сили. За съпоставяне четириместен хеликоптер Robinson R44 има 245 конски сили.

От компанията не дават данни за тежестта на самолета и спецификите на батерията му. По проект услугата за въздушно такси би трябвало да бъде стартирана през 2025 година. Lilium ще лети от центъра на един град града до центъра на различен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР