Лили Иванова връща в репертоара си един от най-големите си

...
Лили Иванова връща в репертоара си един от най-големите си
Коментари Харесай

Неочаквана радост за Лили Иванова,след 8 дълги години отново ще изпълнява Детелини

Лили Иванова връща в репертоара си един от най-големите си шлагери " Детелини ", написа " Телеграф ".

Това се случва 8 години откакто песента й бе неразрешена от нейния композитор Асен Гаргов. С него певицата живее най-дълго от всичките си мъже - цели 17 години, без да подписва брак, само че се разделят с идването на демокрацията, защото той желае да има правоприемник, а тя не може да му роди.

Въпреки раздялата през годините по-късно Лили постоянно е завършвала концертите си със знаковата ария за четирилистната детелина, която носи шанс. През 2010 година обаче примата получава възбрана от него да я извършва повече по концерти, откакто тя му отхвърля да издаде общите им песни в албум по случай неговата 60-годишнина. По време на неразбирателстовото сред двамата, Лили Иванова не разрешава на електронните медии да излъчват записа на тази ария в нейно осъществяване.

Допълнително напрежение в обстановката внася и създателят на текста - Асен Ошанов, който в разногласието взе страната на певицата и даже предложи да редуцира стихотворението му на концертите си без музика.

Изненадващо в края на предходната седмица в радиоефира още веднъж се завърнаха именитите " Детелини ", и то в истинския запис от 1981 година, включен в албума " Предупреждение ". Водеща радиостанция даже излъчи песента няколко пъти за един ден, което разсъни очаквания у мнозина почитатели, че ще я чуят и на идните концерти на примата в НДК.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР