Лили Иванова си пусна снимка с композитора Тодор Филков отпреди

...
Лили Иванова си пусна снимка с композитора Тодор Филков отпреди
Коментари Харесай

Лили Иванова се просълзи от снимка

Лили Иванова си пусна фотография с композитора Тодор Филков отпреди 38 години по какъв начин за пръв път той й свири песента си " Невероятно “.

Филков, с изключение на създател на едни от най-обичаните песни на примата (и на редица други звезди), от време на време й прави и хороскопите, по тази причина някои го назовават астролога на Лили, въпреки да не е единствен в тази област и надалеч това да не е главното му занятие, а просто занимание за другари. Певицата обаче преценява някои от изявите си, в случай че не и всичките, с неговите прогнози, настояват осведомени.

Приятел

" Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и другарството през годините и за невероятната музика! Много здраве, доста благополучие и доста, доста триумфи “, написа Лили Иванова в отговор на сантименталната фотография спомен.

74-годишният Филков е създател на едни от най-значимите песни на Лили, а и в родната сцена изобщо, като две се отличават изключително - " Искам те “ и " Невероятно “. С тях звездата прави нов стадий в кариерата си през 80-те години на предишния век, като приема извънредно съвременно за времето си звучене. Песните през годините имат и разнообразни разновидности, а Лили наложително ги извършва и на концерти до ден сегашен. " Невероятно “ е по текст на Волен Николаев и публиката я възприема като резюме за кариерата и смисъла на примата в нашата просвета.

Забрана

Тодор Филков на първо място е прочут като тонрежисьор в БНР, въпреки да е отличен композитор. Пише шлагери за Йорданка Христова, Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Богдан Томов и други Спомня си, че песента му " Искам те “ по текст на Маня Иванова в средата на 80-те години е била неразрешена, макар че я пяла Лили Иванова (това е втора възбрана на ария на звездата).

Социалистическата цензура, колкото и да е необичайно в този момент, счита текста за прекомерно полов поради рефрена: " Болка е, когато ме докосваш, полуда е, когато съм сама, мощна съм, когато ме обичаш, диря те във всичко на света “. Но скоро песента е позволена за лъчение по радиото, пирпомня " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР