Лили Иванова може и да е на 80 г., но

...
Лили Иванова може и да е на 80 г., но
Коментари Харесай

Лили Иванова заработи над 1,7 млн лв. за година

Лили Иванова може и да е на 80 година, само че чупи върхове по триумфи. Примата на българската поп сцена продължава да е номер едно измежду музикантите в България и да печели повече от всички останали.

Само за година Лили е проработила над 1,7 милиона лв.. Сумата е вследствие на трите ѝ мегаконцерта в София, в края на годината, както и на лятното ѝ турне през 2018 година Финансовият доклад на компанията на певицата " ЛИ 1 " демонстрира, че Лили е номер едно по оборот измежду звездите, без даже да се регистрира безспорното ѝ състезание на сцената.

И до момента в който през 2017 година година певицата е получила единствено 820 000 лв., то за предходната година сумата е скочила два пъти и към този момент е 1,772 милиона лв.. Само от трите концерта в НДК в предходната година, Лили е проработила към 900 000 лв.. Отделно идват и спонсорите, и рекламите. Наред с това примата изнесе и няколко концерта из страната, а съгласно продуцентите през 2019 година Лили сигурно ще счупи върха и от предходната година.

Певицата провежда турне във връзка 80-годишния си празник, а в проектите ѝ влизат Пловдив, Бургас, Хасково, Варна, Велико Търново, Шумен и най-после София.

В множеството градове публиката ѝ се чака да бъде сред 5000 и 10 000 души, като сумите евентуално ще са впечатляващи. Но сходни грандиозни концерти вървят и с колосални разноски. Близо 700 000 от приходите са отишли за покриване на сметки, написа " България през днешния ден ".

Сумата от 563 000 лв. е пръсната за наем на зали, озвучаване и други механически разноски, а остатъкът е отишъл за възнаграждения на реализатори и заплати на асистентите на звездата. Дори при сходни впечатляващи разноски в края на 2018 година, Лили заявява 958 000 лв. доходи, което е двойно повече по отношение на 538 000 лв. през 2017.

Засега певицата избира да не разпределя заработените пари като облага и те стоят в сметките ѝ. Единственият непряк разход, който си е разрешила, е още един голям апартамент в центъра на София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР