Лили Иванова днес навършва 80 години. Примата на българската музика

...
Лили Иванова днес навършва 80 години. Примата на българската музика
Коментари Харесай

Лили Иванова на 80: Няма какво да оставя освен творчеството си

Лили Иванова през днешния ден навършва 80 години. Примата на българската музика призна, че не прави нищо особено на рождените си дни.
" Не обичам фойерверки, само че най-близките ми другари постоянно са с мен ", показа певицата в изявление за bTV.
изясни, че за нея най-важни са музиката, почитателите и да остави нещо след себе си.
" Много е значимо обаче какво, къщата ще се срути, единствено изкуството е постоянно. Аз няма какво да оставя с изключение на творчеството си. "
По случай 80-годишния си празник една от най-известните ни певици си пожела да е здрава, с цел да може още доста години да радва вярната си аудитория.
А тазгодишното й национално турне включва 12 концерта. То започва на 29 март във Велико Търново и ще приключи с два концерта в София - на 8 и 9 декември в зала 1 на НДК.

Лиляна Петрова, както е същинското име на Лили Иванова, е родена на 24 април 1939 година в Кубрат.
Тя има над 35 издадени албума, като първият й е по предложение на румънската компания Electrecord и излиза през 1963 година Първата ария на Лили е " Витоша " по музика и текст на Михаил Манолов. Първия си концерт в България изнася през 1964 година в зала " Универсиада " дружно с Джейн Сверт и рок група " Северните тигри ", а първата премия, която печели, е " Златен ключ " през 1966 година в Братислава.
" Ние може да си свирим и да си мислим, че сме доста велики, само че в случай че публиката не си купи билет и не пристигна, значи не сме чак толкоз велики. Моята аудитория не е принудително събрана – не е получила нищо, нищо не ѝ е дадено. Само музика! И по този начин, да продължаваме да си свиркаме ", сподели преди време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР